Koeman woest: "In dit land word je om niks weggestuurd"

Koeman woest: "In dit land word je om niks weggestuurd"

24 september 2021 – Ronald Koeman heeft met FC Barcelona een volgende teleurstelling te verwerken gekregen. Uit bij Cadiz bleef de toch al in nood verkerende club steken op een 0-0 gelijkspel. Na afloop moest vooral de arbitrage - die zowel Koeman als Frenkie de Jong een rode kaart presenteerde - eraan geloven bij de Nederlandse trainer, die ook inging op zijn eigen toekomst.

Koeman zelf belandde in de absolute slotfase op de tribune en zijn frustratie zat na afloop nog altijd hoog. "In dit land word je om niets weggestuurd", werd hij tijdens zijn persconferentie geciteerd door Marca. "Iedereen heeft gezien dat er twee ballen op het veld lagen, behalve de scheidsrechter. Dat heb ik aan de vierde official verteld, maar dan word je er hier zomaar af gestuurd."

Na opnieuw een teleurstellend resultaat besefte ook Koeman dat dit tot nieuwe speculaties over zijn toekomst zou leiden. Zelf hoopt hij de kalmte te bewaren. "Je moet niet alleen naar het resultaat kijken, maar ook de wedstrijd analyseren. Ik mag niet klagen over de instelling en de prestaties van mijn ploeg. We hadden vier of vijf keer kunnen scoren, maar hebben dat niet gedaan en daarom ben ik ontevreden. Daar ben ik nu mee bezig en niet met mijn persoonlijke situatie."

De trainer hoopte dat ook de media naar het bredere plaatje zouden kijken. "Je moet altijd proberen om elke wedstrijd te winnen en voor de prijzen te spelen, maar je moet ook realistisch zijn. Onze ploeg mist op dit moment nog zeven spelers", wees hij op de afwezigheid van Ousmane Dembélé, Sergio Agüero, Martin Braithwaite, Ansu Fati, Pedri, Jordi Alba en Álex Baldé. 

gerelateerd