Koeman ziet pover FC Barcelona opnieuw punten verspelen

Koeman ziet pover FC Barcelona opnieuw punten verspelen

23 september 2021 – FC Barcelona heeft weer averij opgelopen in La Liga. De ploeg van Ronald Koeman kwam niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen Cádiz. Tot overmaat van ramp moesten de Catalanen de laatste fase ook nog met tien man spelen na een rode kaart van Frenkie de Jong.

De middenvelder kreeg zijn eerste gele kaart na een vermeende elleboogstoot en zes minuten later krijg hij opnieuw de gele prent te zien. De Jong raakte met een sliding de bal, maar scheidsrechter Carlos Del Cerro Grande vond het een harde, onbesuisde tackle. Daardoor moet hij het veld ruimen in het laatste kwartier van de wedstrijd. Met elf tegen elf had de ploeg van Koeman al enorm veel moeite om door het defensieve blok van de tegenstander te spelen. De grootste kans van de wedstrijd kwam op naam van Memphis. In minuut vijftig al kreeg hij een goede voorzet, maar hij raakte de bal niet oog in oog met de doelman. In de blessuretijd wist hij een grote kans weer niet raak te schietn, waardoor het niet de avond van de Nederlanders werd.

Nadat de Catalanen doormoesten met tien man, werd de opdracht logischerwijs niet makkelijker. Het duel eindigde zoals het begon: zonder treffers. Barça kwam in de slotfase zelfs nog goed weg met een remise. Riqui Puig verspeelde de bal makkelijk in de slotfase en Marc-André ter Stegen kon met moeite ingrijpen. De rebound kwam in de voeten van Salvi terecht, maar hij kreeg de bal niet tegen de touwen. 

Lees ook: Video: Barça in de problemen na rode kaart Frenkie de Jong

Na vijf wedstrijden heeft de grootmacht negen punten te pakken. De ploeg is nog ongeslagen, maar speelde wel drie keer gelijk. Koeman zag zijn manschappen al punten verliezen tegen Atletic Bilbao en Granada. Daar kwam nu een gelijkspel tegen de nummer veertien van de ranglijst bij. Joan Laporta liet voor de wedstrijd weten dat een slecht resultaat niet zou leiden tot het ontslag van Koeman, maar dat het de trainer niet helpt is duidelijk. 

gerelateerd