Wijndal blijft strijdvaardig na nieuwe domper: "Weet ik zeker"

23 september 2021, 23:17

FC Twente heeft AZ opnieuw pijn gedaan. De Alkmaarders hebben na de 3-1 nederlaag in de Grolsch Veste slechts drie punten na vijf duels. Owen Wijndal baalt. De aanvoerder stelt dat de ploeg wel heel makkelijk tegendoelpunten incasseert. Timo Letschert speelde tegen de Tukkers zo slecht dat hij na circa twintig minuten alweer werd gewisseld door trainer Pascal Jansen.

"Het was niet al te best nee…. Waar het aan ligt? Geen idee, geen idee… Als je na dertig seconden met 1-0 achterstaat, is het niet heel lekker voetballen. En dan krijg je ook nog de 2-0 tegen, dan wordt het heel erg lastig", vertelt de vleugelverdediger, die afgelopen weekend al met 3-2 verloor van Heracles Almelo. Die wedstrijd werd uitgespeeld met tien man na de rode kaart van Jordy Clasie. Met elf man wist de ploeg nu ook geen moment te overtuigen.

Lees ook: FC Twente dompelt AZ nog verder in rouw met vierde nederlaag

Calvin Stengs, Myron Boadu, Teun Koopmeiners, Marco Bizot en Jonas Svensson vertrokken bij AZ en daar werd kwalitatief weinig voor teruggehaald. De aanvoerder vindt dat de Alkmaarders niet meer zo goed zijn als afgelopen seizoen, tenminste op dit moment nog niet. Desondanks blijft Wijndal strijdbaar. De spelersgroep moet nog naar elkaar toegroeien en nieuwe jongens moeten opstaan.

"Genoeg jongens kunnen het team dragen. Ik denk dat we dat ook wel proberen met z'n allen, maar nu zitten heel veel dingen tegen. Er zijn veel jongens weg, ja. Maar we hebben nog heel veel kwaliteit, het gaat weer goedkomen. Dat weet ik wel zeker", vertelt de vleugelverdediger, die nu de zeventiende plaats bezet op de ranglijst. "Dat hoef je me niet te vertellen, dat weet ik wel."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen