Hiddink laat zich positief uit over PSV: "Bijvoorbeeld Gakpo"

Hiddink laat zich positief uit over PSV: "Bijvoorbeeld Gakpo"

23 september 2021 – Guus Hiddink geniet met volle teugen van de ontwikkelingen die Cody Gakpo doormaakt bij PSV. De aanvaller is dit seizoen uitstekend begonnen. De voormalig bondscoach heeft meerdere keren met het talent om de tafel gezeten om te praten over zijn ontwikkeling.

"Hoe ik nu naar PSV kijk? Het ziet er goed uit. Vorig jaar vond ik het wat chaotischer, waardoor je toch kwetsbaar was. Ik denk dat er nu wat meer positionele structuur is, waardoor de individuele kwaliteiten van de spelers komen bovendrijven. Er is een aantal jongens dat zich goed ontwikkeld heeft. Bijvoorbeeld Gakpo. In de tijd dat ik er even bij was met Ernest Faber praatte ik altijd met de jongens op De Herdgang. In de beginperiode vond ik dat Gakpo zijn acties te veel vanaf de linksbackpositie begon", legt Hiddink uit bij PSV TV.

"In dat geval moet hij minimaal vijftig meter oversteken, terwijl hij juist de vaardigheid heeft om mensen uit te spelen en dat geeft veel extra's aan je team. Madueke kan dat ook. Daarom heb ik hem laten weten dat hij het wat meer tussen de linies en tegen de vijandige verdediging aan moet zoeken. Dan hoeft hij niet vijftig meter te overbruggen, maar dertig meter. Dat zijn interessante dingen waar ik graag met spelers en trainers over praat", vertelt Hiddink, die ziet dat Gakpo heeft geluisterd tijdens de gesprekken.

De aanvaller is inmiddels international van Oranje en zorgde tegen Go Ahead Eagles voor een doelpunt en een assist bij de Eindhovenaren. Hiddink wil met alle liefde vaker met Gakpo om de tafel, of met andere spelers. "Mocht er advies nodig zijn voor trainers, spelers, mensen om de club, dan vind ik het leuk om te sparren. En dat zal ik blijven doen. Af en toe laat ik mijn gezicht nog wel zien op De Herdgang of in het stadion. Of ik nog opensta voor nieuwe uitdagingen? Jazeker, ik sta altijd open voor nieuwe uitdagingen. Maar ik ga niet de hele wereld overbellen om te vragen of ze iets voor me hebben."

gerelateerd