Brunswijk krijgt onderzoek aan z'n broek: "Zie er niks verkeerds in"

Brunswijk krijgt onderzoek aan z'n broek: "Zie er niks verkeerds in"

23 september 2021Ronnie Brunswijk baarde deze week opzien door zichzelf op te stellen in het CONCACAF League-duel met Olimpia uit Honduras. De vicepresident van Suriname is de eigenaar van Inter Moengotapoe en mocht op 60-jarige leeftijd dus meedoen bij zijn club. Na de wedstrijd betaalde hij de tegenstanders één voor één. De Zuid-Amerikaanse voetbalbond stelt nu een onderzoek in na het opvallende optreden in de kleedkamer.

"Ik vond dat de Hondurese club geweldig goed gevoetbald heeft en als oudste speler heb ik de spelers beloond. Ik heb eerst overleg gevoerd met de manager van de club, die het goed vond. Ik heb elke speler 100 dolllar gegeven via de manager. Het ging om 33 personen", aldus Brunswijk, die de doelman tweehonderd euro gaf, omdat hij geen tegendoelpunt kreeg tijdens de 0-6 overwinning.

"Ik zie er niks verkeerds in dat ik mijn dankbaarheid op deze manier heb getoond. Door Covid hebben wij bijkans anderhalf jaar geen wedstrijden kunnen houden en ik ben dankbaar dat Olimpia naar Suriname wilde komen. Ik heb mijn dankbaarheid getoond en weet niet wie het gefilmd heeft en op social media heeft geplaatst", wordt de vicevoorzitter geciteerd door De Telegraaf.

'We maken ons grote zorgen over de inhoud van een video die op sociale media circuleert en die mogelijke integriteitsproblemen oproept rond de CONCACAF League-wedstrijd tussen Inter Moengotapoe en CD Olimpia', laat de Amerikaanse voetbalbond weten. Een onderzoek of niet, de 'routinier' wil in de return weet starten. In het eerste onderonsje stond hij samen met zijn zoon in de aanval. "Zolang ik mij nog fit voel, zal ik blijven voetballen."

gerelateerd