Te Wierik geschorst voor duel met Ajax: FC Groningen in beroep

Te Wierik geschorst voor duel met Ajax: FC Groningen in beroep

23 september 2021 – FC Groningen is het niet eens met de rode kaart van Mike te Wierik. De verdediger is voor drie duels geschorst, waarvan één voorwaardelijk. Veel te hoog, vindt de trots van het noorden. De club gaat dan ook in beroep tegen het schikkingsvoorstel van de KNVB.

De verdediger kreeg een rode kaart omdat VAR Pol van Boekel scheidsrechter Allard Lindhout naar de kant stuurde om de beelden te bekijken. De mandekker gleed uit bij een tackle en raakte daardoor Vitessenaar Loïs Openda hard op zijn been. Van opzet is echter geen sprake stellen de speler en de club. Vanavond komt de zaak voor bij de tuchtcommissie in Zeist. Groningen hoopt dat de voetballer dit weekend 'gewoon' mee kan doen tegen koploper Ajax.

In het duel met Vitesse moest de thuisploeg voor rust al met negen man verder, nadat ook Daniël van Kaam een rode prent kreeg. Hij moet één wedstrijd toekijken na een opzettelijke handsbal, waardoor de Arnhemmers een gevaarlijke uitbraak werd ontnomen. FC Groningen accepteert de straf, waardoor het talent de wedstrijd tegen de Amsterdammers sowieso aan zich voorbij moet laten gaan.

gerelateerd