'Bayern München wil Rüdiger', maar Nagelsmann weet van niks

23 september 2021, 15:57

Bayern München haalde deze zomer Dayot Upamecano op bij concurrent RB Leipzig, maar de club aast nu op een extra centrale verdediger. Antonio Rüdiger staat hoog op het wensenlijstje van de Duitse topclub. Volgend jaar is hij transfervrij, waardoor hij bij diverse clubs op de radar staat.

Chelsea wil de verbintenis van de Duitse mandekker dolgraag verlengen, maar de onderhandelingen daarover verlopen moeizaam. Paris Saint-Germain en Real Madrid zijn ook in de race, maar BILD weet dat de club uit München in januari wil beginnen met de gesprekken over een transfervrije overgang aankomende zomer. Rüdiger is in Londen uitgegroeid tot steunpilaar onder zijn landgenoot Thomas Tuchel.

Julian Nagelsmann werd donderdag gevraagd naar de mogelijke komst van Rüdiger. "Ik ben er eigenlijk niet zo'n fan van om te praten over spelers die ergens anders onder contract staan, maar als voetbalfan zie ik dat hij een super goede ontwikkeling heeft doorgemaakt. Thomas heeft hem goed geholpen, hij was een reserve en is nu een van de belangrijkste spelers", vertelt de oefenmeester van Bayern München op de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd met Greuther Fürth.

"Hij heeft ongelooflijk goede agressie en is een zeer goede verdediger", aldus de trainer, die de geruchten over een mogelijke transfer ook heeft gehoord. "Ik las het net in de media. Ik zou zelfs niet weten wanneer zijn contract afloopt en dan moeten we kijken of er nog geld in de portemonnee zit", aldus Nagelsmann, die stelt dat hij niet met technisch directeur Hasan Salihamidzic heeft gesproken over Rüdiger. "En als ik dat wel zou doen, zou ik het je ook niet vertellen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen