Azarkan trainde met Van Persie: "Zei dat ik schijt moest hebben"

Azarkan trainde met Van Persie: "Zei dat ik schijt moest hebben"

23 september 2021 – Marouan Azarkan speelt momenteel op huurbasis bij Excelsior, maar de Rotterdammer hoopt nog altijd op zijn kans bij Feyenoord. De 19-jarige aanvaller maakte al zijn debuut namens de grootmacht en leerde op de trainingen veel van onder meer Robin van Persie en Steven Berghuis.

"Eerlijk is eerlijk: op de trainingen heb ik veel geleerd", aldus Azarkan in gesprek met Voetbalzone. "Af en toe trainde ik met Robin van Persie, die legde me uit: 'Probeer na je aanname twee stappen te zetten en dan te schieten'. Ik spiegel me als buitenspeler wel aan Van Persie, hij begreep het ook een beetje als ik rare balletjes gaf of uit het niets scoorde. Hij zei: 'Heerlijk, doe wat je moet doen en heb schijt aan de rest. Je moet niet zenuwachtig te zijn, want je kunt dit'."

Ook met Berghuis maakte Azarkan geregeld zijn trainingsuren. Na het vertrek van de linkspoot hoopte hij op een serieuze kans. "In het begin van de voorbereiding heb ik daar keihard voor gewerkt, om er te kunnen staan. Dat de trainer met Jahanbakhsh een oude bekende van hem binnenhaalde, raakte me wel. Ik zag al snel dat zij vertrouwd met elkaar waren. Ik wil gewoon de man worden bij Excelsior. Het is ook wel een doel om me bij Jong Oranje in de kijker te spelen."

Azarkan is uitstekend begonnen aan het seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. Hij was in zes wedstrijden goed voor drie doelpunten en een assists. Mede daardoor staat Excelsior na zeven duels op de derde plek. "Ik dacht deze zomer dat ik dit seizoen 30 tot 35 wedstrijden wilde spelen, zodat ik met een zwaardere rugzak terug kom bij Feyenoord. Dan moet ik het laten zien en is er geen excuus meer", aldus Azarkan, die nog tot medio 2023 onder contract staat in de Kuip.

gerelateerd