Neymar steunt Paquetà na 'onbegrijpelijke' gele kaart

Neymar steunt Paquetà na 'onbegrijpelijke' gele kaart

23 september 2021 – Neymar heeft zich via Instagram laten horen na een bijzondere gele kaart voor landgenoot Lucas Paquetá. De Braziliaan van Olympique Lyon werd woensdagavond in de wedstrijd tegen Troyes op de bon geslingerd na een provocerend trucje. Daar was Neymar duidelijk niet van gediend.

Paquetá probeerde in de blessuretijd van het treffen tussen Lyon en Troyes zijn directe tegenstander te foppen met een zogenaamde Rainbow Flick, een trucje dat in Brazilië ook wel bekend staat als de sombrero. De actie lukte echter niet en de spelers van Troyes waren duidelijk niet blij Paquetá. Scheidsrechter Stéphanie Frappart besloot hem geel te geven.

Op Instagram laat Neymar weten dat belachelijk te vinden. "Dit is wel heel triest", aldus de aanvaller van Paris Saint-Germain. "Een gele kaart krijgen voor een dribbel, dat overkwam mij vorig jaar en nu is Lucas Paquetà aan de beurt. Ik begrijp dit niet. Dit is het einde van de bekende Joga Bonita. Geniet er nog maar van zolang het nog mag duren."

De gele kaart van Paquetà had overigens geen gevolgen voor het resultaat in het Parc Olympique Lyonnais. De ploeg van trainer Peter Bosz stond namelijk al op een 3-1 voorsprong. Na de verrassende 0-1 ruststand waren Xherdan Shaqiri, Emerson en hoofdrolspeler Paquetá verantwoordelijk voor de treffers namens de thuisploeg.

gerelateerd