Wéér rellen in Ligue 1, Franse bond komt bijeen

23 september 2021, 11:31

Het is woensdagavond weer uit de hand gelopen in de Franse Ligue 1. Bij de wedstrijd tussen Angers en Olympique Marseille kregen supporters van beide clubs het op de tribune met elkaar aan de stok. Afgelopen weekend ging het ook mis bij de derby tussen Lens en Lille, wat ook al niet het eerste incident van het seizoen was.

In Angers slaagden supporters van Marseille erin het uitvak uit te breken, waarna een confrontatie met een groep van de thuisploeg volgde. Het duurde even voor de beveiliging de situatie onder controle had. Ook bij Montpellier - Bordeaux ging het mis, al gebeurde dat buiten het stadion. Een bus met Bordeaux-supporters werd door de aanhang van de tegenpartij opgewacht, waarna een gevecht volgde. Zestien mensen raakten licht gewond, zes van hen moesten naar het ziekenhuis.

Extra verontrustend is dat het inmiddels vrijwel wekelijks raak is in de Ligue 1. In de rust van het duel RC Lens - Lille kwamen supporters het veld op om te knokken en een eerdere wedstrijd van Marseille tegen OGC Nice liep zelfs zo uit de hand, dat het duel die dag uitgespeeld is. 

En dus lijkt het erop dat de Franse voetbalbond LFP nu serieuze maatregelen overweegt. RMC Sport schreef daags na de incidenten dat er op donderdagavond een bijeenkomst gepland staat, waarin het onderwerp hoog op de agenda.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen