Oud-Ajacied bezorgt Shakhtar prijs; De Ligt reageert op kritiek

23 september 2021, 10:13   Bijgewerkt: 23 september 2021, 10:36

Zijn overstap van Ajax naar Shakhtar Donetsk lijkt Lassina Traoré goed te hebben gedaan. De twintigjarige spits scoort erop los in Oekraïne en was ook woensdagavond weer goed voor twee doelpunten. Die waren belangrijk, want het leverde Shakhtar een 3-0 overwinning en daarmee de eerste prijs van het seizoen op.

Shakhtar speelde woensdagavond namelijk de wedstrijd om de Oekraïense Super Cup tegen Dinamo Kiev. Na een halfuur spelen was Traoré voor het eerst trefzeker, nadat een voorzet via een tegenstander bij hem terechtkwam. De Burkinees kopte vervolgens over de doelman heen de verre hoek in. In de tweede helft was het opnieuw raak toen Traoré de bal goed aangespeeld kreeg en in een leeg doel binnen kon lopen.

De eindstand van 3-0 werd uiteindelijk bereikt door een treffer van Alan Patrick, maar het was dus vooral Traoré die zich weer liet gelden. Dat deed hij dit seizoen al vaker: in de competitie staat hij nu op vijf goals uit zijn eerste zes wedstrijden. Shakhtar betaalde Ajax afgelopen zomer tien miljoen euro voor de talentvolle spits.

De Ligt

Met Matthijs de Ligt was er woensdagavond nog een andere oud-Ajacied bepalend voor zijn ploeg. Hij kroonde zich tot matchwinner bij de moeizame 2-3 zege op Spezia en hielp het slecht gestarte Juventus zo aan de eerste drie punten van dit seizoen. Daarmee beloonde hij het vertrouwen van trainer Massimiliano Allegri, die hem de vorige twee wedstrijden nog op de bank zette.

"Het is normaal dat je kritiek krijgt als je niet speelt", zei De Ligt na afloop tegenover La Gazzetta dello Sport. "Ik heb veel kritiek gekregen, maar dat maakt mij niet uit. Het enige waar ik aan denk is hard werken en vooruit kijken. Ik moet elke dag beter worden."

Lees ook: Matchwinner De Ligt voorkomt blamage Juventus tegen Zoet

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen