Bizarre incidenten Groningen: "Waardeloze avond"

23 september 2021, 14:39   Bijgewerkt: 24 september 2021, 16:18

Met een 0-1-eindstand en twee rode kaarten gebeurde er binnen de lijnen al genoeg bij het duel tussen FC Groningen en Vitesse, maar ook op de tribune ging het flink mis bij de thuisploeg. Zo moest de wedstrijd worden gestaakt toen Vitesse-doelman Markus Schubert een volle beker bier tegen zich aan gegooid kreeg. Later op de avond kwamen er ook nog eens vijf (!) streakers het veld op.

Tegenover ESPN sprak algemeen directeur Wouter Gudde na afloop van een 'waardeloze avond'. "Er kwamen welgeteld vijf mensen het veld op", begon hij over het tweede incident. "Dat mag sowieso onze organisatie niet overkomen. Gelukkig hebben we ze weten te identificeren en kunnen ze een passende straf krijgen", aldus Gudde, die vermoedde, maar nog niet kon bevestigen, dat het om een studentenontgroening ging. De daders van het andere incident zijn nog niet geïdentificeerd, maar de directeur hoopte dat dat snel gebeurt.

Buijs

Ook Groningen-trainer Danny Buijs werd na afloop naar het voorval met Schubert gevraagd. Hij probeerde een verklaring te zoeken voor het gedrag van de supporters. "Ik heb zelf ook op de tribune gestaan. Het is heel raar soms. Je ziet mensen dingen doen, die als ze naar huis rijden misschien denken: hoe is het mogelijk dat ik dat gedaan heb?". Zelf heb ik ook we eens dingen geroepen waarvan ik later dacht: hoe kan dat nou? In die emotie word je meegezogen."

Buijs erkende daarbij dat een doelman met een volle beker bier bekogelen nog een stap verder is dan dingen roepen. "Maar je ziet vaak dat gedrag - zeker als het heel veel mensen bij elkaar zijn - alleen maar verder kan escaleren. Met dit soort gedrag kun je spelers verwonden en dat mag never nooit gebeuren. Ik vind ook dat dat onze club en onze supporters niet mag overkomen. Andersom zouden wij het ook verschrikkelijk vinden."

Lees ook: Groningen-Vitesse stilgelegd na ongeregeldheden op tribune

Lees ook: Vitesse zegeviert bij FC Groningen in krankzinnig duel

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen