Chelsea en Spurs met schrik vrij: door na strafschoppen

22 september 2021, 23:13

Chelsea en Tottenham Hotspur hebben zich geplaatst voor de volgende ronde van de Engelse League Cup. Beide teams deden dat wel met de grootst mogelijke moeite: pas na strafschoppen beslisten de Londense clubs het duel in hun voordeel.

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Tottenham Hotspur tegen Wolverhampton Wanderers, toen de ploeg binnen het half uur een 0-2 voorsprong had vergaard. Tanguy Ndombele en Harry Kane scoorden. Daarna gaven de manschappen van Nuno Espirito Santo het tegen diens oude ploeg echter volledig weg. Eerst maakte Leander Dendoncker de aansluitingstreffer, vervolgens maakte Daniel Podence gelijk. Na strafschoppen bleek Tottenham de sterkere: 2-3.

Ook het Chelsea van Thomas Tuchel slaagde er niet in om binnen negentig minuten verder te bekeren. Op Stamford Bridge zorgden The Blues en Aston Villa pas in de tweede helft voor vuurwerk. Eerst kwam de thuisploeg op voorsprong door een doelpunt van Timo Werner, tien minuten later maakte Villa via Cameron Archer gelijk. Reece James schoot in de strafschoppenreeks de winnende 4-3 binnen. In de League Cup worden sinds een aantal seizoenen geen verlengingen meer gespeeld, om de spelers in het toch al drukke speelschema niet al te veel te belasten.

Eerder op de avond bleef een verrassing in Manchester niet uit: daar won West Ham United op Old Trafford met 0-1 van Manchester United. Donny van de Beek speelde negentig minuten mee. Arsenal bekerde wél verder: de ploeg van Mikel Arteta kende weinig moeite met Wimbledon: 3-0. Alexandre Lacazette, Emile Smith-Rowe en Eddie Nketiah scoorden voor de club uit Noord-Londen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen