Groningen-Vitesse stilgelegd na ongeregeldheden op tribune

22 september 2021, 21:30

De wedstrijd tussen FC Groningen en Vitesse is woensdagavond tijdelijk stilgelegd door scheidsrechter Allard Lindhout. Aan het begin van de tweede helft werd Vitesse-doelman Markus Schubert bekogeld door de fans van de thuisploeg. Daarop besloot Lindhout het veld tijdelijk te verlaten.

Schubert wilde aan het begin van de tweede helft een doeltrap nemen en kreeg daarbij een voorwerp naar zijn hoofd geslingerd. De doelman ging naar de grond en zijn ploeggenoten kwamen verhaal halen bij de fans van Groningen. Ook vanaf de zijkant werd er gereageerd. Onder meer de wisselspelers en staf van de Arnhemmers verschenen ook binnen de lijnen.

Lindhout besloot daarna de wedstrijd te staken. Dat gebeurde afgelopen weekend al bij de wedstrijd tussen FC Utrecht en RKC Waalwijk. Ook daar werd met voorwerpen gegooid door de aanhang van de gastheer. In Groningen staat de thuisploeg na de eerste helft al met negen man door rode kaarten voor Mike te Wierik en Daniël van Kaam.

Terwijl beide ploegen in de kleedkamer zaten, verschenen er ook nog mensen op het veld. Zij werden echter snel weer weggehaald en inmiddels staan Groningen en Vitesse weer op het veld. De wedstrijd wordt zometeen hervat met een 0-1 tussenstand.