Fraaie knal Ramselaar opmaat Utrechtse zege bij NEC

Fraaie knal Ramselaar opmaat Utrechtse zege bij NEC

22 september 2021 – Na de nederlaag in Enschede en het gelijkspel tegen RKC Waalwijk weet FC Utrecht weer wat winnen is. De Domstedelingen waren woensdagavond met 0-3 te sterk voor NEC. Bart Ramselaar opende op schitterende wijze de score, waarna Anastasios Douvikas in de tweede helft voor de beslissing zorgen. Ramselaar maakte er vervolgens ook nog 0-3 van. Een ruime zege dus voor de bezoekers, die een einde maakten aan de ongeslagen reeks van NEC. 

Frans van Seumeren, eigenaar van Utrecht, baarde in de aanloop naar het afgelopen seizoen opzien door te zeggen dat zijn club de top-drie wilde aanvallen. Dat Utrecht een ambitieuze club is, was op dat moment al bekend, maar Van Seumeren deed er dus nog een schepje bovenop. Door een matige eerste seizoenshelft konden die ambities echter al vroeg de vrieskast in. Dit seizoen moest het anders, om in ieder geval aansluiting te vinden bij de top-vijf. Dan moest er uiteraard van NEC worden gewonnen.

De start van Utrecht was in ieder geval uitstekend. Ramselaar opende woensdagavond al na zeven minuten de score. Dat deed hij op prachtige wijze. Ramselaar, die bij afwezigheid van Simon Gustafson op de nummer tien-positie speelde, kreeg de bal net buiten de zestien en haalde vervolgens doeltreffend uit: 0-1. Een flinke meevaller voor Utrecht, wiens zelfvertrouwen in de laatste twee wedstrijden toch een tik kreeg. De Domstedelingen verloren eerst van Twente en kwamen afgelopen zaterdag niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen RKC Waalwijk.

NEC werkte daarentegen met veel vertrouwen toe naar de ontmoeting met Utrecht. De ploeg van Rogier Meijer veroverde acht punten in haar laatste vier wedstrijden en kreeg daarin slechts één goal om de oren. Woensdag moest doelman Mattijs Brandenhorst echter dus al na zeven minuten vissen. Willem Janssen zag het vanaf de reservebank gebeuren. René Hake hield zijn aanvoerder buiten zijn basiself. Mark van der Maarel kreeg de voorkeur. Die keuze pakte goed uit. Elayis Tavsan raakte via het been van Django Warmerdam weliswaar de lat, maar over het algemeen had Utrecht in de eerste helft heel weinig te duchten van NEC. 

Aan de andere kant kreeg Utrecht vooral kansen óp kansen. Het gaatje voor een tweede treffer werd echter nog niet gevonden. Hoewel NEC niet lekker in de wedstrijd zat, was de overwinning na 45 minuten zeker nog niet binnen voor de bezoekers. Ze waren ook gewaarschuwd, want tegen RKC gaven ze nog een 1-0 voorsprong uit handen. Daar leek de ploeg van Hake zich van bewust. De start van de tweede helft was goed. Zo kon Brandenhorst een kopbal van Mike van der Hoorn ternauwernood over het doel tikken.

NEC gooide in de tweede helft wel de beuk erin, maar voetballend kon het eigenlijk nauwelijks een vuist maken. Utrecht hield zonder al teveel problemen stand. Sterker nog, na 25 minuten spelen in de tweede helft verdubbelden de Domstedelingen de score. Othmane Boussaid gaf de bal mee aan Anastasios Douvikas, die alle ruimte kreeg om uit te halen: 0-2. Het werd tien minuten voor tijd nog mooier voor Utrecht. Ramselaar maakte op aangeven van invaller Mimoun Mahi zijn tweede van de avond. 

Zo beleefde Utrecht een eenvoudige avond in Nijmegen. Die kon de ploeg van Hake na twee duels zonder zege goed gebruiken. Door de overwinning op NEC komt Utrecht op één punt van nummer twee Willem II, terwijl de Nijmegenaren op acht punten blijven steken. De Domstedelingen gaan zaterdagavond op bezoek bij hekkensluiter PEC Zwolle, NEC reist dan af naar De Kuip.

Opstellingen en beoordelingen*
NEC:
Mattijs Branderhorst 5.5; Bart van Rooij 5, Iván Márquez 5.5, Cas Odenthal 5, Souffian El Karouani 6;  Lasse Schöne 5.5 (73. Javier Vet -), Édgar Barreto 6, Mikkel Duelund 5.5 (49. Magnus Mattsson 5); Jonathan Okita 6, Ali Akman 5 (81. Ole Romeney -), Elayis Tavsan 6 (73. Jordy Bruijn -).

FC Utrecht: Maarten Paes 6.5; Hidde ter Avest 6.5, Marc van der Maarel 7 (83. Willem Janssen -), Mike van der Hoorn 7, Django Warmerdam 6.5; Adam Maher 7.5, Joris van Overeem 6.5, Moussa Sylla 5.5, Bart Ramselaar 8 (83. Remco Balk -); Ohtmane Boussaid 6.5 (69. Sander van de Streek 6), Anastasios Douvikas 7.5 (77. Mimoun Mahi -)

Man of the Match: Bart Ramselaar
*spelers moeten minimaal 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

gerelateerd