Matchwinner De Ligt voorkomt blamage Juventus tegen Zoet

Matchwinner De Ligt voorkomt blamage Juventus tegen Zoet

22 september 2021 – Juventus heeft woensdagavond met pijn en moeite drie punten gepakt op bezoek bij Spezia. De kwakkelende grootmacht leek lange tijd op weg naar nieuw puntenverlies, maar een treffer van Matthijs de Ligt bleek voldoende voor een benauwde 2-3 zege. Daarmee is het lek bij Juventus echter niet boven.

De bezoekers uit Turijn begonnen prima aan hun uitwedstrijd in het Stadio Alberto Picco. Na een lange bal van Leonardo Bonucci slaagde Adrian Rabiot erin om Moise Kean in stelling te brengen. De aanvaller maakte op aangeven van de Fransman zijn eerste treffer sinds zijn terugkeer bij Juve. Doelman Jeroen Zoet had geen antwoord op zijn inzet.

Daarna was de goede vorm van Juventus echter ver te zoeken. Nog geen vijf minuten na de openingstreffer was het namelijk alweer gelijk in La Spezia. Emmanuel Gyasi dribbelde handig naar benen en vond via een vijandelijk been het doel van Wojciech Szczesny. Na de thee maakte Janis Antiste het via een snelle counter allemaal nog erger voor De Oude Dame: 2-1.

Toch toonde de ploeg van trainer Massimiliano Allegri vervolgens karakter. Federico Chiesa kreeg de bal zomaar cadeau van de defensie van Spezia en schoof de gelijkmaker achter Zoet. De Nederlandse goalie moest vervolgens nogmaals vissen toen De Ligt voor zijn neus verscheen. De verdediger maakte na een hoekschop de broodnodige 2-3 voor de gasten.

gerelateerd