'Clausule maakt komst Martínez naar Barça eenvoudig'

22 september 2021, 19:35

Mocht Roberto Martínez inderdaad in beeld zijn als mogelijke opvolger van Ronald Koeman bij FC Barcelona, dan hoeft de Catalaanse club niet al te diep in de buidel te tasten om de huidige bondscoach van België binnen te halen.

Sport meldt namelijk dat Martínez bij de KBVB een eenzijdige opzeggingsclausule in zijn contract heeft staan. De bondscoach van de Rode Duivels kan op ieder moment vertrekken, mits de geïnteresseerde partij een bedrag van 1,8 miljoen euro neertelt. De verbintenis van Martínez bij de Belgische bond loopt nog door tot na het WK dat in 2022 in Qatar wordt gehouden.

Mocht die clausule in het contract van Martínez inderdaad kloppen, maakt dat de onderhandelingen voor FC Barcelona een stuk gunstiger. De Spaanse grootmacht kampt immers met grote financiële problemen. Koeman betaalde bijvoorbeeld zelf zijn afkoopsom van zes miljoen euro aan de KNVB, omdat zijn huidige werkgever een dergelijke som niet kon vergoeden. Mocht FC Barcelona Koeman voor 2023 ontslaan, zal het die zes miljoen euro alsnog aan de Nederlandse oefenmeester moeten terugbetalen. 

Lees ook: Opmerkelijk: Koeman komt met statement en verlaat persconferentie

Martínez werd door diverse media bestempeld als topkandidaat als Koeman uit Camp Nou vertrekt. Ook de naam van Xavi genoemd, die momenteel aan het roer staat bij Al-Sadd in Qatar. Hoewel hij naar verluidt goed op de radar staat bij een groot deel van het FC Barcelona-bestuur, zou de voorkeur van voorzitter Joan Laporta uitgaan naar Martínez.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen