Schmidt over kritiek: "Natuurlijk begrijp ik de supporters"

22 september 2021, 18:35

Roger Schmidt begrijpt het dat de supporters van PSV niet blij zijn dat de betere spelers niet altijd aan spelen toekomen. De Duitse oefenmeester blijft echter volledig achter zijn beslissingen staan en oppert dat hij iedereen nodig heeft voor een succesvol seizoen met PSV.

"Ik begrijp de supporters voor de volle honderd procent", zei Schmidt woensdagavond voor de camera van ESPN. "Maar het draait bij de beste spelers ook om hun vorm, fitheid en frisheid. Het is zeker niet altijd zo dat ik de beoogde elf basisspelers op kan stellen. We moeten dit seizoen misschien wel vijftig wedstrijden spelen. Het is mijn mening dat je voor een succesvol seizoen je volledige selectie nodig hebt. Zeker met een druk schema als dat van ons."

Schmidt kreeg na de wedstrijd tegen Feyenoord (0-4 nederlaag) veel kritiek op het wisselen van Cody Gakpo en de wisselbeurt van Noni Madueke. "Je weet dat ik de coach ben en dat ik mijn beslissingen niet kan laten afhangen van wat fans en toeschouwers vinden. Ik moet eerlijk zijn dat ik verder niks van kritiek heb gelezen, al heb ik natuurlijk wel dingen gehoord. Ze waren niet blij met de wissel van Cody Gakpo, dat kan ik begrijpen."

PSV speelt zometeen tegen Go Ahead Eagles en Schmidt heeft zijn elftal opnieuw op liefst vijf plekken gewijzigd. Het wisselbeleid van de oefenmeester blijft de gemoederen dus bezig houden, maar daar ligt hij zelf niet wakker van. "Veel mensen kijken daar anders naar dan ik. Maar als een trainer met mijn ervaring zie ik sommige dingen op een andere manier", besloot de coach van PSV, die nog tot eind dit seizoen onder contract staat.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen