AZ in degradatiezone: "Dat is niet de plek waar je ons verwacht"

22 september 2021, 18:10   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Pascal Jansen hoopt met zijn AZ snel afscheid te nemen van de onderste regionen van de Eredivisie. De Alkmaarders hebben na vier wedstrijden pas drie punten en staan daarmee op de zeventiende plek. Op bezoek bij FC Twente is er dan ook dringend behoefte aan een succesje.

"Het loopt stroef, maar we zien wel degelijk in dat er een bepaalde vorm van urgentie is", aldus Jansen op de clubwebsite van AZ. "Dat we streven naar betere prestaties, mag duidelijk zijn. Als je nu kijkt waar we staan op de ranglijst, dan is dat niet de plek waar je AZ verwacht. De wedstrijden die we hebben gespeeld hebben een eigen verhaal. Dat verlangt dus nog méér van ons om aan de andere kant van de streep te komen. Dat is de realiteit."

Waar het zelfvertrouwen bij AZ momenteel ver te zoeken is, begint Twente met een 1-4 overwinning bij Vitesse op de zak aan de midweekse speelronde. "Een knap resultaat. Ze hebben ook dit seizoen weer een aantal spelers aangetrokken die van een prima niveau zijn. Voor ons een mooie uitdaging om onszelf met hen te meten. Wij hebben een behoorlijke dreun in Almelo gekregen. Wij willen niets liever dan dat herstellen en met die intentie gaan wij ook naar Enschede."

AZ won dit seizoen van sc Heerenveen (1-3), maar ging ten onder tegen RKC Waalwijk (1-0), PSV (0-3) en Heracles Almelo (3-2). Op dit moment doet alleen hekkensluiter PEC Zwolle het zonder punten slechter dan de Noord-Hollanders. Om 21.00 uur wordt er donderdagavond afgetrapt in de Grolsch Veste. Twente is momenteel met zeven punten de nummer acht van de Eredivisie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen