'Geen BeNeLiga, wél gezamenlijk bekertoernooi'

22 september 2021, 16:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Nu de coëfficient van België het laagste punt in de afgelopen jaren bereikt, maakt het land haast met de broodnodig geachte competitiehervormingen. Volgens Het Laatste Nieuws is daarbij geen plaats meer voor de veelbesproken BeNeLiga.

Dat meldt de krant woensdagmiddag, na inzage te hebben gehad in documenten van de Twenty First Group, dat de Pro League en Belgische voetbalbond adviseert over de competitiehervormingen. Volgens dat bureau zou er te weinig draagvlak zijn voor een samensmelting van de hoogste Belgische klasse en de Eredivisie. Ook zouden de opbrengsten van een gezamenlijke voetbalcompetitie minder hoog uitvallen dan aanvankelijk gedacht.

Wel zou een gecombineerd bekertoernooi tussen beide buurlanden een interessante optie kunnen zijn. Volgens de plannen van het bureau zouden Belgische en Nederlandse clubs elkaar vanaf de kwartfinales kunnen treffen. In het conceptvoorstel van de BeNeCup bemachtigt de winnaar een ticket voor Europees voetbal, de verst gekomen club uit het land dat de gecombineerde beker niét wint, krijgt eveneens een Europees ticket toegewezen.

Lees ook: 'NL League zet streep door BeNeLiga; plan voor toernooi'

Als oplossing voor de Eerste Klasse oppert Twenty First Group een inkrimping van de Pro League van achttien naar twaalf clubs. De eerste acht zouden in play-offs om het kampioenschap moeten spelen, de onderste vier teams strijden met de bovenste vier van het tweede niveau om promotie of lijfsbehoud. Over mogelijke hervormingen voor de Eredivisie wordt in het artikel van de Belgische krant niet gerept.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen