Dit zijn de tien beste Eredivisie-spelers op FIFA 22

Dit zijn de tien beste Eredivisie-spelers op FIFA 22

22 september 2021 – Dusan Tadic is dit seizoen de hoogst beoordeelde speler op het populaire voetbalspel FIFA 22. Afgelopen seizoen moest hij nog Ajax-ploeggenoten André Onane en Nicolás Tagliafico voor zich dulden, maar Tadic is tijdens de nieuwe editie de beste speler. De Servische linksbuiten heeft een rating van 84, minstens twee punten hoger dan alle andere spelers in de Eredivisie.

Tagliafico is twee punten gezakt en heeft een rating van 82, evenveel als ploeggenoot Daley Blind en PSV-middenvelder Mario Götze. Nummer vijf op de lijst is Steven Berghuis. De van Feyenoord overgenomen aanvaller heeft zijn klassering van afgelopen seizoen weten te behouden. Berghuis wordt door EA twee punten hoger ingeschat dan concurrenten David Neres en Steven Berghuis.

Tien beste Eredivisie-spelers op FIFA 22
1. Dusan Tadic - 84
2. Nicolás Tagliafico - 82
3. Daley Blind - 82
4. Mario Götze - 82
5. Steven Berghuis - 81
6. Philipp Max - 80
7. Noussair Mazraoui - 80
8. Sébastien Haller - 80
9. Eran Zahavi - 80
10. Zes spelers (oa Neres en Klaassen) - 79

De beste speler van Feyenoord is Marcos Senesi, die een rating van 79 heeft. Dat geldt eveneens voor de hoogst beoordeelde speler van AZ: Owen Wijndal (79). Buiten de top vier is er slechts één speler van wie de rating al bekend is: SC Heerenveen-middenvelder Joey Veerman is dit seizoen 77 rated. Afgelopen seizoen was dat nog 75. Ook Tyrell Malacia (Feyenoord) is twee punten omhoog gegaan.

Met een beoordeling van 89 is Virgil van Dijk de beste Nederlander op FIFA 22. Hij blijft onder meer Frenkie de Jong (87), Matthijs de Ligt (85), Memphis Depay (85) en Stefan de Vrij (85) voor. 

gerelateerd