Ten Hag kritisch op Ajax na opnieuw ruime zege

22 september 2021, 08:34

Ajax is vooralsnog uitstekend aan het nieuwe seizoen begonnen. Met zestien punten zijn de Amsterdammers koploper van de Eredivisie, terwijl Sporting Lissabon in de Champions League op een 1-5 nederlaag werd getrakteerd. Na de 0-5 zege op bezoek bij Fortuna Sittard weigerde Erik ten Hag echter mee te lopen in de polonaise.

De 0-5 overwinning vertelde volgens Ten Hag niet dat Ajax een eenvoudige avond had beleefd op bezoek in Limburg. "Door vanaf het begin een hoog tempo te leveren, hebben we de goals afgedwongen", aldus Ten Hag in gesprek met ESPN. "De instelling bij de jongens was goed en we werkten goed samen. Daar kan ik tevreden over zijn."

Lees ook: Kranten over oppermachtig Ajax: 'Ze baden in weelde'

Niet alles stemde Ten Hag echter tevreden na afloop. "Het benutten van de kansen moet beter, het duurde te lang voordat de 0-1 viel. Dat ligt aan ons, want we moeten ze een hoog tempo opleggen. Ik vind dat we meer van onszelf mogen en moeten eisen. Ik wil graag een hongerige ploeg zien die de lat steeds weer wat hoger legt", aldus de topcoach.

De voorsprong op nummer twee PSV bedraagt nu vier punten, maar de Eindhovenaren hebben nog een wedstrijd voor de boeg. De ploeg van Roger Schmidt neemt het woensdagavond op tegen Go Ahead Eagles.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen