Weer ruime cijfers voor Ajax; Parsons viert eerste Oranje-zege

22 september 2021, 00:30   Bijgewerkt: 21 september 2021, 23:35

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op dinsdag 21 september.

Ajax dendert door en geeft ook Fortuna Sittard pak voor de broek

Ajax heeft ook op bezoek bij Fortuna Sittard een zeer gemakkelijke overwinning geboekt. De manschappen van trainer Erik ten Hag klaarden de klus dinsdagavond al in de eerste helft en liepen in het tweede bedrijf uit naar een 0-5 overwinning. Dat levert de Amsterdammers een fraai doelsaldo-record op.

Prachtgoal Groenen bij eerste Leeuwinnen-zege onder Parsons

De Oranje Leeuwinnen hebben hun eerste overwinning op de route naar het WK van 2023 te pakken. Nadat het vrijdag thuis tegen Tsjechië niet lukte, werd dinsdagavond in IJsland een keurige 0-2 zege behaald. Daniëlle van de Donk en Jackie Groenen verzorgden daarbij de doelpunten.

Willem II beleeft beste seizoensstart ooit na Brabantse derbyzege

Willem II heeft de uitstekende seizoensstart vanavond voortgezet door met 1-2 te winnen bij RKC Waalwijk. Pas na rust kwam de wedstrijd los door een doelpunt van Kwasi Wriedt, waarna de Tricolores gelijk doordrukten en de voorsprong uitbouwden. Een aansluitingstreffer in de ultieme slotfase kon een overwinning van Fred Grim op zijn oude ploeg niet meer voorkomen, waardoor de Tilburgers hun beste seizoensstart ooit beleven.

Koopmeiners debuteert met zege; Inter blijft ongeslagen

Het basisdebuut van Teun Koopmeiners in de Serie A is dinsdagavond goed verlopen. De van AZ overgekomen middenvelder stond voor het eerst negentig minuten op het veld bij de 2-1 zege van Atalanta op Sassuolo. Hij stond op het veld met Marten de Roon en Robin Gosens, terwijl bij de verliezende partij ook Abdou Harroui het laatste halfuur meedeed.

Ploeterend Atlético ontsnapt dankzij rode kaart en Suárez

Luis Suárez heeft dinsdagavond zijn waarde voor Atlético Madrid maar weer eens bewezen. Zijn ploeg had het erg moeilijk op bezoek bij laagvlieger Getafe, maar een rode kaart een kwartier voor tijd was het startschot van een comeback. Dankzij twee doelpunten van de voormalig Ajacied won het in een matige wedstrijd met 1-2.

Winst City en Liverpool, penalty's Leeds en afgang Everton

In Engeland stond vanavond een tiental wedstrijden in de League Cup op het programma. Manchester City en Liverpool waren de topploegen die daarin in actie kwamen en beide clubs boekten een relatief eenvoudige zege. Leeds United versloeg Fulham na penalty's, terwijl een strafschoppenserie bij Everton juist tot een pijnlijke uitschakeling leidde.