Winst City en Liverpool, penalty's Leeds en afgang Everton

21 september 2021, 23:26

In Engeland stond vanavond een tiental wedstrijden in de League Cup op het programma. Manchester City en Liverpool waren de topploegen die daarin in actie kwamen en beide clubs boekten een relatief eenvoudige zege. Leeds United versloeg Fulham na penalty's, terwijl een strafschoppenserie bij Everton juist tot een pijnlijke uitschakeling leidde.

Manchester City - Wycombe Wanderers 6-1

Manchester City raakte vanavond niet in paniek na een verrassende voorsprong van Wycombe Wanderers. The Citizens stond met vijf jeugdspelers op het veld, maar de namen van Kevin de Bruyne, Phil Foden, Raheem Sterling, Riyad Mahrez en Ferran Torres zullen de bezoekers toch genoeg angst hebben ingeboezemd. Op Sterling na waren ze ook nog eens allemaal trefzeker - Mahrez twee keer. De jonge invaller Cole Palmer bepaalde de eindstand uiteindelijk op 6-1. 

Norwich City - Liverpool 0-3

Liverpool trof met Norwich City een competitiegenoot, maar beleefde in Norwich een makkelijk avond. Een vroege openingstreffer van Takumi Minamino kwam de thuis ploeg niet meer te boven, te meer omdat Christos Tzolis een penalty miste. In de tweede helft liep de ploeg van Jurgen Klopp verder uit door doelpunten van Divock Origi en opnieuw Minamino. Virgil van Dijk deed overigens niet mee. Na zijn blessure wil Klopp nog altijd voorzichtig zijn met de Nederlander en een wedstrijd in de League Cup kon hij daarom het best laten schieten.

Fulham - Leeds United* 0-0

Waar Van Dijk - en bij Manchester City ook Nathan Aké - dus niet in actie kwamen, stond bij Leeds United wel een Nederlander aan de aftrap. Crysencio Summerville maakte tegen Fulham zijn basisdebuut op het hoogste niveau. De oud-Feyenoorder werd een kwartier voor tijd naar de kant gehaald en maakte zo niet meer mee hoe de ploegen bij een 0-0 eindstand over gingen tot penalty's. Beide teams mochten acht keer aanleggen voor er een beslissing viel. Na twee missers aan allebei de kanten pakte doelman Illan Meslier uiteindelijk de inzet van Muniz Rodrigo, waarmee hij zijn ploeg naar de volgende ronde hielp.

Queens Park Rangers* - Everton 2-2

Ook het bezoek van Everton aan Championship-club Queens Park Rangers werd na strafschoppen beslist. In de reguliere speeltijd zette spits Charlie Austin de thuisploeg twee keer op voorsprong, maar maakten Lucas Digne en Andros Townsend gelijk. In de strafschoppenserie ging het echter wel mis voor The Toffees. Na zeven rake penalty's was het Tom Davies die die van hem miste. Jimmy Dunne scoorde vervolgens wel namens QPR, waardoor Everton de verrassende verliezer van de avond was.

Overige uitslagen:

Brentford - Oldham Athletic 7-0

Burnley - Rochdale 4-1

Preston North End - Cheltenham Town 4-1

Sheffield United - Southampton 2-2

Watford - Stoke City 1-3

Wigan Athletic - Sunderland 0-2

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen