Ajax dendert door en geeft ook Fortuna Sittard pak voor de broek

21 september 2021, 20:38

Ajax heeft ook op bezoek bij Fortuna Sittard een zeer gemakkelijke overwinning geboekt. De manschappen van trainer Erik ten Hag klaarden de klus dinsdagavond al in de eerste helft en liepen in het tweede bedrijf uit naar een 0-5 overwinning. Dat levert de Amsterdammers een fraai doelsaldo-record op.

Ten Hag besloot ondanks de eclatante 9-0 overwinning op SC Cambuur zijn elftal toch op twee plaatsen te wijzigen. Daley Blind en Antony moesten afgelopen zaterdag nog genoemen nemen met een plekje op de reservebank, maar keerden in Limburg terug in de basiself. Daarom moesten Nicolás Tagliafico en David Neres genoegen nemen met een plekje naast hun trainer. Vlak voor de aftrap kreeg Ten Hag nog slecht nieuws over Jurriën Timber, die niet fit genoeg bleek om te kunnen spelen. Daarom werd als op het laatste moment een plekje ingeruimd voor Perr Schuurs.

Na dat doelpunt ging de Amsterdamse storm eventjes liggen, al betekende dat niet dat Fortuna van de eigen helft kon komen. Ajax bleef aan de bal en een venijnig schotje van Antony werd geblokt door Martin Angha. In het tweede deel van de eerste helft sloegen de gasten alsnog toe. Noussair Mazraoui schoot fraai binnen vanaf de rand van de zestien en het slotakkoord van het eerste bedrijf was voor Tadic. De aanvoerder werd gevonden door Blind en werkte de bal na een handige draai in de verre hoek achter de kansloze Van Osch.

Kudus bekroonde zijn rentree in de Amsterdamse hoofdmacht namelijk met een fraaie treffer op aangeven van Tadic. Daar ging ook nog een goede actie van invaller Mohamed Daramy aan vooraf. Bij de 0-5 was Tadic andermaal de aangever. Dit keer combineerde de captain met Nicolás Tagliafico, die van dichtbij Van Osch wist te verschalken. Door de 0-5 zege heeft Ajax een fraai record te pakken. Na zes speelrondes heeft de club een doelsaldo van +26 (27-1) en dat is nog nooit voorgekomen in de historie van de Eredivisie. Zaterdag hervat Ajax de jacht op doelpunten in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen.

Opstellingen en beoordelingen*

Fortuna Sittard: Yanick van Osch 6.5; Mickaël Tirpan - (9. Samy Baghdadi 6.5), Martin Angha 6, Roel Janssen 5.5, George Cox 6 (82. Nigel Lonwijk -); Deroy Duarte 6, Ben Rienstra 6 (82. Richie Musaba -), Tesfaldet Tekie 5.5; Mats Seuntjens 5.5, Bassala Sambou 6 (72. Toshio Lake -), Emil Hansson 5.5 (82. Tijanni Noslin -).

Ajax: Remko Pasveer 6; Noussair Mazraoui 6.5, Perr Schuurs 6.5, Lisandro Martínez 6 (65. Nicolás Tagliafico 6.5), Daley Blind 6.5; Ryan Gravenberch 6 (75. Kenneth Taylor -), Edson Álvarez 6, Steven Berghuis 6.5 (46. Mohammed Kudus 6.5); Antony 6.5, Sébastien Haller 6.5 (65. Mohamed Daramy 6.5), Dusan Tadic 8 (82. Danilo -).

Man of the Match: Dusan Tadic

*spelers moeten minimaal twintig minuten meedoen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen