Schmidt grapt: "Meest besproken man in het Nederlands voetbal"

Schmidt grapt: "Meest besproken man in het Nederlands voetbal"

21 september 2021 – De kritiek op PSV-trainer Roger Schmidt was deze week niet mals. Zijn ploeg verloor met liefst 0-4 van Feyenoord, waarbij de Duitser vooral werd aangekeken op zijn opmerkelijke wissels. Schmidt zelf trekt zich weinig aan van de kritiek en moet er zelfs een beetje om lachen.

"Dat is nieuw voor mij, dat ik de meest besproken man in de Nederlandse voetbalwereld ben", begon Schmidt grappend tegenover de NOS. "Natuurlijk waren we teleurgesteld met het resultaat van zondag en omdat we ons normale niveau niet hebben gehaald. Maar dat hoort erbij, dus dat moet je accepteren." 

Vooral na het wisselen van Cody Gakpo leverde Schmidt een striemend fluitconcert en veel kritiek in de media op. Aan de hand daarvan kreeg hij de vraag of hij het achteraf anders had gedaan. "Journalisten houden van deze vraag, maar om eerlijk te zijn denk ik als coach anders. Het heeft geen enkele zin om terug te kijken. Het is ook niet zo dat een beslissing doorslaggevend is voor de wedstrijd. Er zijn altijd meerdere factoren die een wedstrijd beslissen."

Daarbij stelde Schmidt dat de onvrede vooral van buitenaf komt. Intern bij PSV is hij naar eigen zeggen niet geconfronteerd met zijn wisselbeleid. "Om eerlijk te zijn is er nog nooit iemand in mijn trainersloopbaan naar me toegekomen om te praten over wissels. Ik heb het de spelers ook niet gevraagd. Dat is niet mijn manier van werken."

Lees ook: PSV-uitblinker Götze afwezig, Sangaré is op de weg terug

gerelateerd