'Gestaakte wedstrijd krijgt mogelijk gevolgen voor Utrecht'

'Gestaakte wedstrijd krijgt mogelijk gevolgen voor Utrecht'

21 september 2021 – FC Utrecht wacht mogelijk een sanctie na de ongeregeldheden in de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk (2-2). De aanklager betaald voetbal heeft namelijk besloten een vooronderzoek in te stellen. Dat schreef De Telegraaf dinsdagmiddag.

De wedstrijd tussen Utrecht en RKC was zaterdagavond nog maar kort bezig, toen er vanaf de tribunes bier het veld op werd gegooid. Scheidsrechter Richard Martens legde het spel eerst al even kort stil en liet in het stadion omroepen dat daarmee gestopt moest worden. Toen het aanhield en Martens ook een aansteker op het veld vond, besloot hij de spelers naar de kleedkamers te sturen. "Dat is grensoverschrijdend", verklaarde hij na afloop tegenover ESPN.

Overigens was er veel discussie over het stilleggen van de wedstrijd. Velen vonden dat scheidsrechter Martens het duel te makkelijk heeft stilgelegd. Ook de spelers zelf leken op dat moment liever gewoon door te voetballen. Vanuit de KNVB kreeg de scheidsrechter echter steun. "De protocollen zijn zoals Martens ze heeft uitgelegd", vertelde Richard Wiedemeijer aan ESPN.

Lees ook: KNVB steunt Martens: "Het gooien van spullen moet stoppen"

Zodoende wordt er nu een onderzoek ingesteld. Ook FC Utrecht zelf ondernam overigens al actie. De club kondigde eerder op de dag aan uit te gaan zoeken of er op basis van videobeelden strafbare feiten kunnen worden geconstateerd. "In dat geval treden we, net als anders, uiteraard op", verklaarde een woordvoerder tegenover het Algemeen Dagblad.

Lees ook: FC Utrecht start onderzoek na staking: "Moet een streep trekken"

Ook de IJsselderby tussen Go Ahead Eagles en PEC Zwolle werd dit weekend kort stilgelegd, nadat er stoeltjes vanuit het uitvak het veld op werden gegooid en er vervolgens vuurwerk werd afgestoken. Of de aanklager ook naar dit incident onderzoek zal doen, is nog niet bekend.

gerelateerd