PSV-uitblinker Götze afwezig, Sangaré is op de weg terug

PSV-uitblinker Götze afwezig, Sangaré is op de weg terug

21 september 2021 – PSV moet het woensdagavond stellen zonder middenvelder Mario Götze (29). De spelmaker kreeg zondag na tien minuutjes pijntjes tegen Feyenoord en werd daarom in de rust gewisseld door trainer Roger Schmidt. Als gevolg van zijn spierklachten zal hij er tegen Go Ahead Eagles helemaal niet bij zijn. Daar tegenover staat de terugkeert van back Phillipp Mwene.

Dat schrijft het Eindhovens Dagblad. Toch zal het voor Schmidt een behoorlijke aderlating zijn dat Götze niet van de partij is. De Duitser was tot het duel met Feyenoord de absolute uitblinker de laatste weken bij de Eindhovenaren en haalde weer een ouderwets hoog niveau tegen bijvoorbeeld Real Sociedad. Met deze blessure, en dat was zondag tegen Feyenoord ook te zien, moet Götze voorlopig even een stapje terugdoen. Hoelang hij uit de roulatie zal zijn, is nog moeilijk te zeggen.

Met Mwene krijgt Schmidt achterin wel een extra optie erbij, terwijl ook Ibrahim Sangaré spoedig weer zal aansluiten. De wedstrijd in Deventer komt vermoedelijk nog te vroeg voor de controleur, maar een rentree tegen Willem II komend weekend wordt realistisch geacht. Richard Ledezma en Shurandy Sambo zijn beide langdurige afwezig bij de selectie van Schmidt. De Duitser ging ook nogmaals in op het duel van PSV zondag tegen Feyenoord.

Lees ookSchmidt verklaart veelbesproken wissels PSV tegen Feyenoord

"We speelden niet naar ons niveau en waren niet in staat om onze tactische connectie van de voorgaande weken te tonen. Het was niet goed en de lessen die we uit de wedstrijd konden trekken, nemen we mee naar de volgende duels", zei hij op de clubsite. "In de basis was het afgelopen zondag gewoon onvoldoende. Er was te weinig beweging, te weinig vastigheid, te weinig creativiteit en de bezetting voor het doel was ook onvoldoende."

Over de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles is Schmidt eveneens nog niet gerust: "Teams die net gepromoveerd zijn, barsten aan het begin van het seizoen van het zelfvertrouwen en willen in eigen stadion laten zien dat ze in de hoogste divisie thuis horen. Ik verwacht daarom veel passie. Wij moeten daar ons geloof in onze eigen speelstijl tegenover stellen. Als wij ons beste spel laten zien, zoals we dat dit seizoen al veel vaker hebben gedaan, heb ik alle vertrouwen."

gerelateerd