Gepasseerde De Ligt krijgt nieuwe kans van Allegri bij Juventus

Gepasseerde De Ligt krijgt nieuwe kans van Allegri bij Juventus

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

21 september 2021 – Goed nieuws voor Matthijs de Ligt (22): na twee keer op de bank te hebben gezeten krijgt de Nederlandse centrale verdediger weer eens het vertrouwen vanaf de aftrap bij Juventus. Trainer Massimiliano Allegri gaat hem tegen La Spezia aan de aftrap laten starten.

Dat heeft de oefenmeester laten weten tijdens de persconferentie dinsdagmiddag. Niet alleen De Ligt werd een basisplaats in het vooruitzicht gesteld, maar ook Federico Chiesa staat woensdagavond aan de aftrap. "Zij beginnen allebei", verklapte Allegri over De Ligt en Chiesa. "Er zullen morgen sowieso andere spelers starten. We gaan wat veranderen."

Dat doet hij overigens vooral om Juventus-spelers te sparen en omdat Giorgio Chiellini afwezig is vanwege koorts. Maar dus niet zozeer omdat de club momenteel na vier duels op twee punten staat. "Praten over het verleden heeft geen zin. We weten dat we woensdagavond moeten winnen, meer valt er niet te zeggen", zei Allegri over de dramatische start van het Serie A-seizoen. 

Lees ook: Allegri dient Raiola van repliek: "De Ligt blijft hier nog jaren"

De oefenmeester van Juventus weet dat er een overwinning nodig om erbovenop te komen. Zijn formatie gaat hij in elk geval niet veranderen. "Ik blijf met vier verdedigers achterin spelen. Dat heb ik altijd gedaan", zei Allegri desgevraagd over de mogelijkheid om met vijf man achterop te gaan spelen. De Ligt staat voor zijn derde basisplaats in de Serie A dit seizoen. Tegen Udinese (2-2) en Empoli (0-1) begon hij aan de aftrap, daarna moest hij tegen Napoli (2-1) en AC Milan (1-1) toekijken. In het duel met de Champions League tegen Malmö FF deed de Nederlander 87 minuten mee.

Reacties

gerelateerd