Gemeente bang voor de gevolgen bij Feyenoord City na incidenten

Gemeente bang voor de gevolgen bij Feyenoord City na incidenten

21 september 2021 – Feyenoord weet niet wat het moet doen met een deel van de harde kern van de club. Afgelopen weekend werden de ramen van Feyenoord-directeur Mark Koevermans ingegooid en inmiddels voelt de club dat het klem zit tussen enerzijds de gemeente en anderzijds een deel van de eigen supporters. Een oplossing is zeker niet meteen voor handen.

Die situatie schetst het Algemeen Dagblad over de ontwikkelingen in Rotterdam-Zuid. Bij de ingegooide ruiten was een handtekening achtergelaten: namelijk die van RJK. Dat is een wisselende groep met een vaste kern, met een deel van de Feyenoord-fans. De afkorting staat voor Rotterdam Jongeren Kern. Zij lieten zich in het recente verleden ook gelden bij andere incidenten en hebben zich dus ook ditmaal misdragen. Vanuit de politiek vraagt men zich hardop af waarom er geen krachtig signaal komt vanuit de leiding in De Kuip.

Volgens het AD voelt de leiding van Feyenoord zich juist het slachtoffer. Eerder moest Koevermans ook al in veiligheid worden gebracht. 'Intussen groeit ook binnen de harde kern de boosheid richting de directie van de club', stelt de ochtendkrant. Gesprekken tussen beide partijen zijn eerder dit kalenderjaar doodgebloed. In de afgelopen zomer waren er rond de transfer van Steven Berghuis ook behoorlijk wat strafbare uitingen door een deel van de achterban van de Rotterdammers.

'Veel van de onvrede gaat over de wens van de Feyenoord-leiding om een nieuw stadion te bouwen. Volgens veel fanatieke supporters heeft de club een nieuw leven voor het huidige stadion nooit serieus onderzocht en dreigt met de komst van Feyenoord City het 'ruwe randje' rond de club te verdwijnen. Maar binnen de gemeente ontstaat inmiddels de angst dat de voortdurende reeks incidenten de komst van het nieuwe stadion daadwerkelijk in gevaar brengt', stelt het AD.

Lees ook: Koevermans doet aangifte, regionale politiek reageert geschokt

De Vrienden van Feyenoord zouden namelijk pas willen investeren als de gemeente hard optreedt tegen de RJK-acties. Zij moeten nog zo'n veertig miljoen euro bij elkaar sprokkelen. 'Club en financiers eisen harder ingrijpen van gemeente en politie, waar de gemeente juist feller optreden van de clubleiding vraagt. Intussen komt de verhouding tussen clubleiding en de harde kern steeds verder op scherp te staan. Iedereen wijst naar elkaar – en niemand weet hoe het verder moet', schrijft de krant over de situatie bij Feyenoord.

gerelateerd