Cristiano Ronaldo werd voor drie ton opgelicht door reisagente

21 september 2021, 12:03

Cristiano Ronaldo (36) is in het verleden tussen 2007 en 2010 flink opgelicht. De Portugese aanvaller van Manchester United raakte bijna 300.000 euro (!) kwijt aan een reisagente. Door niet-bestaande reizen te declareren, werd er veel geld verdonkeremaand.

Dat schrijft het doorgaans betrouwbare Portugese media Jornal de Notícias althans. Zij heeft creditcards en wachtwoorden van Ronaldo gebruikt om de reizen te declareren, waarvan er in totaal aan 288.000 euro aan niet-bestaande reizen ingediend werden. Pas toen de creditcard was verlopen, kwam de fraude aan het licht, omdat er betaald moest worden.

Ook zaakwaarnemer Jorge Mendes en Nani zijn slachtoffer geworden van de inmiddels 53-jarige reisagente, die over genoeg documenten beschikte om het drietal op te lichten. Ronaldo werd het grootste slachtoffer, zijn belangenbehartiger en Nani gingen samen voor bijna een halve ton het schip in. Dat deed zij via de gegevens die ze had van Ronaldo. 

Uiteindelijk hebben de spelers en zaakwaarnemer overigens hun geld wel teruggekregen. Het bureau waar de vrouw werkzaam was, heeft de ongeveer 350.000 euro terugbetaald. In 2017 werd ze door de rechtbank in Porto veroordeeld en is inmiddels vier jaar op vrije voeten, maar moet het bedrag wel volledig terugbetalen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen