'Neres kan naar Frankrijk, Real en Barça azen op Antony'

'Neres kan naar Frankrijk, Real en Barça azen op Antony'

20 september 2021 – David Neres mocht afgelopen transferperiode vertrekken bij Ajax, maar het juiste bedrag werd niet op tafel gelegd. Dat betekent dat hij nog altijd in de Johan Cruijff ArenA onder contract staat. De vraag is alleen hoe lang nog, want de interesse voor de Braziliaan komt inmiddels toch op gang.

Calciomercato weet dat Olympique Marseille toe wil slaan in de strijd om de handtekening. Neres was dit weekend een van de uitblinkers in de gala-voorstelling tegen SC Cambuur. De Amsterdammers wonnen met 9-0 en de aanvaller was de enige speler die twee keer scoorde tegen de promovendus. Erik ten Hag was na die wedstrijd lovend over de vleugelflitser in gesprek met Voetbal International. "Hij traint uitstekend, op de momenten dat hij invalt doet hij het uitstekend, en David is gewoon een uitstekende voetballer."

Het is dus de vraag hoelang de trainer nog kan beschikken over de Braziliaan. Met Antony, Steven Berghuis, Dusan Tadic en Mohamed Daramy heeft Ajax genoeg keuze voor de flanken. De kans bestaat dus dat directeur spelerszaken Marc Overmars de voetballer deze winter al wil slijten. Daar zou ook de Franse club op mikken. Wat er betaald moet worden, is niet bekend. Wel maakte de bestuurder eerder al duidelijk dat hij niet voor de absolute hoofdprijs hoeft te vertrekken.

Antony ook weg?
Antony kon deze zomer al vertrekken naar Bayern München, maar Ajax wilde hem nog niet laten gaan. Todofichajes meldt dat er nu een lokroep uit Spanje gaat komen. FC Barcelona en Real Madrid willen de aanvaller namelijk binnenhengelen. Daarvoor zou de club uit de hoofdstad de beste kansen hebben. Kylian Mbappé was deze zomer het transfertarget, maar hij kwam niet. Daardoor is er genoeg geld om nu te winkelen in Amsterdam.

gerelateerd