Luuk de Jong moet genoegen nemen met reserverol bij Barça

20 september 2021, 20:19   Bijgewerkt: 20 september 2021, 23:52

Luuk de Jong staat maandagavond niet in de basis bij Barcelona, dat duelleert met Granada in La Liga. Het is een belangrijke wedstrijd voor de Catalaanse club, want de druk op Ronald Koeman is behoorlijk toegenomen na de 0-3 nederlaag tegen Bayern München. In dat Champions League-duel mocht de Nederlandse spits nog wel in de basis beginnen.

Koeman kiest nu voor de achttienjarige Yusuf Demir. Hij vormt de voorhoede met Philippe Coutinho en Memphis Depay. Op het middenveld is ook Frenkie de Jong weer zeker van aan basisplaats. Hij wordt bijgestaan door Sergio Busquets en Sergi Roberto, die normaliter als vleugelverdediger speelt. Het betekent dat Sergiño Dest als rechtsback mag spelen. Linksachterin krijgt de zeventienjarige Álex Balde het vertrouwen door de blessure van Jordi Alba.

Uit de eerste drie duels behaalde Barcelona zeven punten, waarmee het qua verliespunten gelijke tred houdt met koploper Real Madrid, dat twee wedstrijden meer speelde. De Madrilenen leken zondagavond tegen puntverlies aan te lopen in en tegen Valencia, maar in de slotfase werd een 1-0 achterstand nog omgedraaid door goals van Karim Benzema en Vinícius Júnior. Sevilla en regerend kampioen Atlético Madrid speelden dit weekend allebei gelijk. 

Een overwinning zou zeer welkom zijn voor Koeman, die de afgelopen dagen gelinkt wordt aan een vroegtijdig Barça-vertrek. Zelf is de trainer daar niet bang voor, vertelde hij zondag. "Ik weet dat de resultaten tellen, maar ik ben niet bang voor mijn toekomst. Ik ben meer realistisch dan opportunistisch. Een jaar geleden verloor Barça van Bayern met 2-8."

Opstelling FC Barcelona: Ter Stegen; Dest, Araujo, Eric García, Balde; Busquets, De Jong, Sergi Roberto; Demir, Coutinho, Memphis

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen