Dubbele gevoelens bij Pasveer: "Zoiets gebeurt gewoon een keer"

Dubbele gevoelens bij Pasveer: "Zoiets gebeurt gewoon een keer"

20 september 2021 – Remko Pasveer maakte vorige week een enorme blunder in de Champions League-wedstrijd tussen Ajax en Sporting Portugal, maar na de klinkende 1-5 overwinning maalde niemand daar om. Desondanks baalt de doelman, die nu de kans krijgt door de blessure van Maarten Stekelenburg, van dat moment. 

"Voor mezelf was het heel dubbel. Ik bereidde de 0-2 voor, waardoor we echt wel een boost kregen", doelt Pasveer op de lange pass waarmee hij Antony in de diepte stuurde in Lissabon. De Braziliaan gaf daarna de voorzet op Sébastien Haller. "Ik had het er daarvoor over met Antony. Sporting wil graag druk zetten, dus ligt daarachter ruimte. Ik zei: 'Als ik de bal heb liggen, dan probeer ik 'm eroverheen te schieten, dus ga maar lopen'. Gelukkig pakte dat allemaal perfect uit."

Daarna kwam de teleurstelling bij de doelman, die in de fout ging bij de tegentreffer. "Ik twijfelde of ik de bal kon onderscheppen, toen ging ik toch maar terug naar mijn doel en stond ik helemaal uit positie. Lisandro Martínez raakte 'm ook nog even aan. Dat was een baalmoment, ik zag er niet goed uit. Ik was blij dat de jongens superscherp waren. Vijf goals in een Champions League-wedstrijd, dat gebeurt niet heel veel...", vertelt Pasveer bij Ajax TV.

Door die overwinning bleef het negatieve gevoel niet lang hangen bij de sluitpost. "Ik loop al lang mee, zoiets gebeurt gewoon een keer. Helaas was dat nu, maar gelukkig zonder negatief resultaat. Natuurljk baal je wel, heel erg. Maar ik ben blij dat ik daarna tegen Cambuur weer een wedstrijd heb kunnen spelen." Die wedstrijd hield de doelman wel de nul, terwijl zijn ploeggenoten negen keer trefzeker waren. De verwachting is dat hij dinsdagavond tegen Fortuna Sittard weer in de basis begint. Stekelenburg is nog altijd niet helemaal okselfris.

gerelateerd