Driessen haalt uit naar Schmidt: "Ik neem Gakpo nu niet serieus"

Driessen haalt uit naar Schmidt: "Ik neem Gakpo nu niet serieus"

20 september 2021 – PSV verloor zondagmiddag met 0-4 van Feyenoord. Het leverde trainer Roger Schmidt bakken vol kritiek op. De oefenmeester wisselde namelijk de beste spelers, waarna de Rotterdammers relatief makkelijk uit konden lopen naar een ruime zege in het hol van de leeuw. Valentijn Driessen doet ook een duit in het zakje.

"We stonden achter en de trainer wilde wat forceren. Hij wilde wat frisheid erin brengen. Ik snap de wissel, want hij denkt natuurlijk: hij heeft donderdag al gespeeld en er komen nog veel wedstrijden aan", vertelde Cody Gakpo na de wedstrijd voor de camera van ESPN. Driessen stelt dat de woorden van de vleugelflitser niet gemeend zijn. De journalist denkt dat de aanvoerder zich enorm ergerde aan de wissels van Schmidt.

"Ik neem Cody Gakpo nu niet serieus, omdat hij naast zijn trainer zit. Je kan van een speler van 22 jaar echt niet verwachten dat hij zijn trainer openlijk afvalt na een 0-4 nederlaag. Dus wat Gakpo zegt, hoeven we eigenlijk niet serieus te nemen", aldus de journalist van De Telegraaf, die niets snapte van de wissels. "Roger Schmidt kan beter trainer worden van een atletiekvereniging. Hij gebruikt de wedstrijden als onderdeel van het hele trainingsproces. Dat is de omgekeerde wereld! Je wisselt om je elftal een impuls te geven, maar na zijn wissels wordt het team alleen maar zwakker."

De trainer kreeg in het Philips Stadion een fluitconcert te verduren na zijn wissels. "Je voelde gisteren in het stadion dat er gewoon heel veel aversie was tegen de trainer en zijn wisselbeleid. Dit was de eerste keer, maar gaat dat nu nog een paar keer fout...", stelt Driessen, die aangevuld wordt door collega Mike Verweij. "Vorig seizoen heeft hij mazzel gehad dat die stadions leeg waren, anders was hij met zestien punten achterstand op Ajax al lang het stadion uitgefloten."

gerelateerd