Van Wolfswinkel droomt hardop: "Of het er uitkomt, is iets anders"

Van Wolfswinkel droomt hardop: "Of het er uitkomt, is iets anders"

20 september 2021 – FC Twente is wisselvallig begonnen aan het seizoen. De ploeg van Ron Jans verloor van Fortuna Sittard en Cambuur, maar won van Vitesse en FC Utrecht. Daarnaast werd Ajax op een gelijkspel gehouden. Het stemt Ricky van Wolfswinkel tevreden. Hij droomt hardop van Europees voetbal met de Enschedeërs.

"Dat we de kwaliteit daarvoor hebben, durf ik wel te zeggen. Of het er ook uitkomt, is iets anders. Dat is voetbal. We hebben goede spelers, maar in de eerste wedstrijden kwam dat er totaal niet uit. Dat heeft soms ook tijd nodig. Daarom ben ik heel blij dat het nu een beetje op zijn plaats begint te vallen. Al vind ik dat het nog veel beter kan en moet", vertelt de aanvaller, die dit weekend met zijn ploeg afgetekend won van Vitesse. In het Gelredome werd het 1-4 voor de bezoekers. 

"Ik heb een fantastische tijd gehad bij Vitesse en een schitterend jaar gehad met de bekerwinst. Dan ga ik als ik scoor niet slidings richting de cornervlag maken of mijn shirt uittrekken. Dat vind ik een teken van wederzijds respect", aldus Van Wolsfwinkel, die een strafschop benutte en een assist gaf. De grote man bij Twente was echter een verdediger: Robin Pröpper was twee keer trefzeker. Vier keer wist hij tot dusver al te scoren.

"Het valt nu een paar keer goed", vertelt de mandekker in De Telegraaf. "Dat past in deze periode. Maar uiteindelijk sta ik in de eerste plaats op het veld voor mijn verdedigende taken. Als ik dan kijk naar de 1-4, dan is dat niet goed verdedigd. Daar baal ik van en ben ik stiekem meer mee bezig dan goals maken. Die doelpunten zijn leuk, maar deze verdedigende situaties komen vaker voor en die moet ik gewoon winnen."

gerelateerd