Hyballa vindt nieuwe club na veelbesproken Esbjerg-vertrek

Hyballa vindt nieuwe club na veelbesproken Esbjerg-vertrek

20 september 2021 – Peter Hyballa heeft een nieuwe club. De trainer vertrok een maand geleden nog via de achterdeur bij Esbjerg fB na veel kritiek uit de spelersgroep, maar dat maakt hem niet minder populair. De oefenmeester gaat aan de slag bij Türkgücü München op het derde niveau van Duitsland.

Wegens de wisselvallige resultaten besloot de ambitieuze club zich te ontdoen van Petr Ruman. Na negen wedstrijden staat de ploeg op een teleurstellende tiende plaats in de competitie. Hyballa moet de club omhoog helpen. Het doel is de Tweede Bundesliga. "Türkgücü München is een club in opbouw, waar ik veel perspectief bij zie. Mijn doel is elke speler hier beter te maken", vertelt Dyballa op de website van de club.

Algemeen directeur Max Kothny is blij met de komst van de nieuwe oefenmeester. "We hadden zeer goede gesprekken met Peter Hyballa en geloven dat hij als trainer en als persoon de juiste man is om onze doelen na te streven. Hij brengt vele jaren van nationale en internationale ervaring met zich mee. Dat moet ons helpen om successen te boeken. Natuurlijk willen we Petr Ruman bedanken voor zijn constante inzet, maar we zagen niet de sportieve ontwikkeling die we voor ogen hadden."

Lees ook: Hyballa sloopt 'achterbakse' oud-spelers: "Een kutbusiness"

Op 11 augustus stapte Hyballa op bij Esbjerg. De spelers in Denemarken hadden veel kritiek op de werkwijze van de trainer. Zo zou hij een iets te zware speler bij de borst hebben gepakt en gezegd dat hij grotere borsten heeft dan zijn vrouw. Kasper Pedersen liet zelfs zijn contract ontbinden bij de Deense club, omdat hij niet meer met Hyballa wilde samenwerken. "Ik kan heel goed begrijpen dat mensen bang voor hem zijn. Ik heb persoonlijk geen issues met hem gehad, maar vanaf dag een heeft hij wel voor een verschrikkelijk sfeertje gezorgd binnen de club", liet de voetballer destijds weten tegenover Ekstra Bladet.

gerelateerd