Kanté zorgt voor verbazing bij Tuchel: "Moeilijk om te geloven"

Kanté zorgt voor verbazing bij Tuchel: "Moeilijk om te geloven"

20 september 2021 – Chelsea won met 3-0 van Tottenham Hotspur, waardoor de Londenaren de ranglijst samen met Manchester United en Liverpool aanvoeren. N'Golo Kanté was zondag belangrijk door de tweede treffer van de wedstrijd te maken. Thomas Tuchel is dan ook lovend over de Fransman, die de stadsderby op de bank begon.

"N'Golo is de ideale speler om in te brengen als een duel iets anders nodig heeft. Hij is een unieke speler en kan wedstrijden doen kantelen. Met hem erbij heb je alles wat je nodig hebt op het middenveld: snelheid, balveroveringen, intensiteit, dribbels en zelfs een goal", vertelt de oefenmeester op de persconferentie na de wedstrijd.

De Duitse trainer begon met Kai Havertz en Mason Mount. Zij gingen uiteindelijk naar de kant voor spits Timo Werner en dus de Franse middenvelder. "Ik zie N'Golo elke dag op de training en eigenlijk is het moeilijk om te geloven hoe goed hij is. Hij maakt zelden fouten en is heel balvast. We hadden in de tweede helft met Jorginho, Mateo Kovacic en Kanté een sterk blok op het middenveld."

Ook The Guardian zag de invaller als absolute uitblinker. 'Toen Kanté eenmaal binnen de lijnen stond, was Chelsea niet te stoppen', luidt het oordeel van het medium. Bij Sky Sports ging de aandacht ook uit naar Kanté. 'Spurs kon geen grip meer krijgen op de wedstrijd toen Tuchel zijn opstelling veranderd. Chelsea had de totale controle op het middenveld.'

gerelateerd