'Domme' rode kaart van Groninger Ngonge geschrapt door KNVB

'Domme' rode kaart van Groninger Ngonge geschrapt door KNVB

20 september 2021 – Cyril Ngonge (FC Groningen) ontloopt een schorsing. De aanvaller kreeg na afloop van de verloren uitwedstrijd tegen Willem II (2-1) een rode kaart van Jeroen Manschot, maar die is geseponeerd door de KNVB. Ngonge hoopte al vrijgesproken te worden op basis van de tv-beelden.

Na het laatste fluitsignaal van Manschot bemoeide Ngonge zich met een opstootje waarin ploeggenoot Romano Postema verzeild was geraakt. Ngonge zou een trappende beweging hebben gemaakt, maar dat ontkende hij "Ik heb tegen de scheidsrechter gezegd dat ik hem niet geraakt heb. Manschot zei van wel. Ik snap de rode kaart niet", zei de Groninger zaterdagavond voor de camera van RTV Noord.

Groninger-trainer Danny Buijs noemde de rode kaart van Ngonge 'heel dom'. "Maar het is lesgeld en de tol die je betaalt voor een stukje onervarenheid, een gebrek aan voetbalslimheid. Dit zal Ngonge nooit meer gebeuren, als dit wel zo is heeft hij een heel groot probleem."

Nu de rode kaart geseponeerd is, heet Buijs de aanvaller komende woensdag tot zijn beschikking voor de thuiswedstrijd tegen Vitesse. Jordy Clasie (AZ) en Danilho Doeki (Vitesse) zijn wel geschorst voor de midweekse speelronde in de Eredivisie.

gerelateerd