Voormalig Juventus-directeur lovend over 'explosieve' Dumfries

20 september 2021, 10:44

Denzel Dumfries kan terugkijken op een bijna perfect basisdebuut bij Internazionale. Zaterdag verscheen de Oranje-international aan de aftrap in het met 6-1 gewonnen thuisduel van zijn ploeg tegen Bologna. Nadat Italiaanse kranten al lovend waren over het optreden van de Nederlander, doet ook een voormalig Juventus-directeur een duit in het zakje.

''Dumfries heeft in zijn eerste wedstrijd als basisspeler meteen laten zien wat hij kan'', vertelt Luciano Moggi tegenover het Italiaanse medium Libero. ''Ik denk daarom dat Inter geen spijt hoeft te hebben van het feit dat ze Achraf Hakimi hebben verkocht aan Paris Saint-Germain.'' De deze zomer van PSV overgekomen Dumfries was tegen Bologna bij twee doelpunten direct betrokken.

Moggi gaat verder door op de vergelijking tussen Dumfries en diens voorganger. ''Hij is even snel als Hakimi, maar in verhouding tot hem erg explosief in de dekking. In heel veel opzichten is Dumfries een ontzettend sterke speler. Het is duidelijk dat Internazionale met hem de perfecte opvolger van Hakimi in huis heeft gehaald'', aldus de voormalig directeur van Juventus.

Lees ook: Dumfries laat zich gelden tijdens galavoorstelling Inter

Dumfries tekende in het Giuseppe Meazza een contract tot de zomer van 2025. Zijn overgang naar Internazionale had de sterke vleugelverdediger vooral te danken aan een ijzersterk Europees Kampioenschap. Dumfries behoort eveneens tot de voorlopige selectie van het Nederlands Elftal voor de interlands in oktober tegen Letland, Gibraltar en Montenegro. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen