Gakpo: "De coach denkt op deze manier, ik snap het wel"

Gakpo: "De coach denkt op deze manier, ik snap het wel"

20 september 2021 – De wissel van Cody Gakpo leidde in het Philips Stadion tot veel onbegrip. Zelf is Gakpo, die tegen Feyenoord de gevaarlijkste PSV'er was, begripvol voor de keuze van Roger Schmidt. "De coach denkt op deze manier, ik snap het wel. We hadden frisse benen nodig", aldus de aanvoerder van de Eindhovenaren.

"Natuurlijk wil ook ik zoveel mogelijk spelen en de wedstrijd het liefst afmaken, maar omdat we achter stonden, wilde de trainer iets nieuws erin brengen. Vandaar dat hij me wisselde", zegt Gakpo in het Eindhovens Dagblad. "Als je niet altijd negentig minuten speelt, bespaar je wel energie."

Lees ook: Dit schrijven de ochtendkranten over de 0-4 nederlaag van PSV

Het hele wisselbeleid van Schmidt krijgt een storm aan kritiek. Volgens Gakpo is dat niet de oorzaak van de ontluisterende nederlaag tegen Feyenoord. "Het zou mee kunnen spelen dat we donderdag nog een zware wedstrijd hebben gehad, maar dat mag geen excuus zijn voor een club als PSV. In de kleedkamer hebben we het nog over de wedstrijd gehad, ook over de wissels, maar dat doen we altijd. Het was niet zozeer positief of negatief, we waren vooral heel erg ontevreden over het resultaat."

gerelateerd