Bosz krijgt véél te weinig met Lyon bij boze Lionel Messi en PSG

Bosz krijgt véél te weinig met Lyon bij boze Lionel Messi en PSG

19 september 2021 – Peter Bosz heeft zondagavond met Olympique Lyon in de absolute slotfase een gelijkspel uit handen gegeven op bezoek bij Paris Saint-Germain. De Nederlandse coach speelde uitstekend tegen het sterrenensemble, waar de boze Lionel Messi voortijdig werd gewisseld. Tegen de verhoudingen in kopte Mauro Icardi diep in blessuretijd de winnende goal binnen: 2-1. 

En zo werd het ondanks de nipte zege niet de avond van Lionel Messi, bij zijn debuut in Parc des Princes. De kleine Argentijn speelde tot dusver alleen nog maar uitduels namens de Franse topclub, die naast Messi ook Neymar, Ángel Di Maria én Kylian Mbappé aan de aftrap hadden staan. Die laatste aanvaller viel tegen Club Brugge uit met een enkelblessure, maar de schade viel dus mee.

Georginio Wijnaldum begon op de bank en zou daar bijna negentig minuten blijven zitten, toch had Pochettino lang reden om wel wat te wisselen. Hoewel zijn elftal dreigend was en bijvoorbeeld via Messi (schuiver van richting veranderd en voorlangs, vrije trap op de kruising) dicht bij een doelpunt was, produceerde Peter Bosz met zijn elftal meer schoten op doel dan PSG. Dat Lucas Paqueta uit een prachtige aanval het openingsdoelpunt voor zijn rekening nam na de thee, was dan ook niet per se tegen de verhoudingen in.

Lyon hield de rijen gesloten, zette druk op de achterhoede van PSG, dat in het tweede bedrijf angstvallig weinig voor elkaar speelde. Het was aan arbiter Clément Turpin te danken dat PSG terugkwam in het duel. Hij gaf Neymar een strafschop, ondanks dat de Braziliaan eerst zelf duidelijk een overtreding maakte en zijn directe tegenstander naar de grond duwde (zie onder). De VAR greep desondanks niet in, waarna Neymar de bal zelf achter Anthony Lopes schoot.

Messi moest na zijn invalbeurt vorige week en de negentig minuten tegen Club Brugge opnieuw wachten op zijn doelpunt. Want niet snel na de treffer van Neymar werd de rechtsbuiten naar de kant gehaald ten faveure voor Achraf Hakimi. De Argentijn oogde verrast en boos en weigerde coach Mauricio Pochettino de hand te schudden. Ook zonder Messi was Lyon de betere op het veld en via invaller Ryan Cherki nog het meest dicht bij de winnende treffer, maar die viel niet meer voor Lyon.

Nog wel voor PSG, hoe zeer het ook tegen de verhoudingen was. Diep in de vier minuten extra tijd werd de bal vanaf links scherp voorgebracht en ingekopt door invaller Icardi, die door de verdediging van Lyon net te veel ruimte kreeg. De spits knikte binnen, waarna het duel vrijwel onmiddelijk afgelopen was. PSG blijft zodoende zonder puntverlies in de Ligue 1, al was het zeker geen topavond voor de sterrenploeg. Bosz blijft in het linkerrijtje en verliest na drie zeges op rij weer eens met Les Gones


gerelateerd