"Ik zou twijfels hebben om met Schmidt door te gaan"

19 september 2021, 21:39

Roger Schmidt leek PSV op de rit te hebben, maar na de nederlaag tegen Feyenoord is de kritiek enorm toegenomen. Dat heeft vooral te maken met de wissels die de trainer wekelijks doorvoert. Youri Mulder vraagt zich hardop af of de Eindhovenaren wel door moeten gaan met de Duitse oefenmeester.

"Bij PSV zijn bezig met het verlengen van zijn contract. Hij heeft de club goed vertegenwoordigd en ook het spel is enorm verbeterd. Maar ze zijn niet door in de Champions League en in zo'n topwedstrijd verlies je de competitie misschien al vrij vroeg", stelt Mulder bij Rondo. "Vorige week wonnen ze met 0-3 bij AZ, maar die staan in het rechterrijtje. Die ploeg kun je niet vergelijken met afgelopen seizoen. Als ik PSV was zou ik twijfels hebben om met hem door te gaan. Dit zag je vorig seizoen toch ook al? Maar toen werd er gezegd dat hij tijd nodig had."

Lees ook: "Het is krankzinnig wat Schmidt doet met de wissels bij PSV"

Ronald de Boer is ook kritisch op Schmidt. "Ik vind nog steeds dat je je beste spelers gewoon negentig minuten moet laten spelen. Tuurlijk kan je een keer wisselen, maar Schmidt doet het continu. Je krijgt het gevoel dat ze daar niet langer dan zestig minuten kunnen spelen... Je zet je beste spelers als eerste op de lijst, dus die wil je ook zo lang mogelijk in het elftal houden, toch? Dus als je een ander inbrengt, wordt het team gewoon minder."

Lees ook: Schmidt verklaart veelbesproken wissels PSV tegen Feyenoord

Lees ookPröpper over wisselbeleid Schmidt: ''Soms wel lastig

Willem van Hanegem is het eens met de analisten. 'Dat Roger Schmidt zijn eigen elftal uit de wedstrijd wisselt, dat ziet inmiddels iedereen. Alleen in Eindhoven vinden ze het allemaal logisch wat hij allemaal doet, begreep ik. Of ze zeggen het maar om de trainer niet tegen het hoofd te stoten. Maar kijk er nou eens nuchter naar. PSV wisselt graag veel en ook nog eens vroeg in de wedstrijd om iedereen lekker fris te houden. Alleen maakte de ploeg juist tegen Feyenoord een uitgebluste indruk. Dat is dan toch vreemd?', vraagt de oud-voetballer zich hardop af in zijn column voor het Algemeen Dagblad.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen