Chelsea heeft Ziyech niet nodig voor koppositie bij zege op Spurs

19 september 2021, 19:36

Chelsea heeft zich zondag weer aan kop genesteld in de Premier League. The Blues speelden zich zonder al te grote moeite voorbij stadsgenoot Tottenham Hotspur: 0-3. Alle treffers vielen in de tweede helft, waarin Steven Bergwijn ontbrak. De international van Nederland kampt met een blessure.

Tottenham, dat met drie zeges uitstekend aan het seizoen was begonnen, wilden zich graag revancheren voor de oorwassing bij Crystal Palace (3-0) van vorige week. Toen moest de ploeg van coach Nuno Espirito Santo na een rode kaart van Japhet Tanganga in het laatste kwartier drie tegentreffers slikken.

In eigen huis ging Tottenham met Harry Kane in de basis vurig van start. Het leverde ze één grote kans op, toen Giovani Lo Celso Heung-min Son alleen op Chelsea-doelman Edouard Mendy afstuurde. De Zuid-Koreaan slaagde er net niet in om de bal goed te controleren, waardoor Mendy als winnaar uit de strijd kwam. 

Kort in de tweede helft brak Chelsea de ban. Uit een hoekschop van Marcos Alonso kopte Thiago Silva vijf minuten na rust snoeihard binnen. Eric Dier en Delle Alli liepen elkaar in de weg, waardoor de voormalig aanvoerder van Paris Saint-Germain de 0-1 tegen de touwen kon werken. Niet veel later was Dier opnieuw ongelukkig. De verdediger probeerde een schot van N'golo Kanté te blokken, maar veranderde de bal dusdanig van richting dat hij zijn eigen doelman Hugo Lloris het nakijken gaf. 

Lees ook: 'Ziyech weigert terug te keren bij Marokkaanse nationale ploeg'

Het bleek de genadeklap voor Tottenham, dat daarna enkel nog kon tegenhouden. Chelsea, dat Hakim Ziyech negentig minuten op de bank liet, zou nog één keer scoren. Uitgerekend verdediger Antonio Rüdiger mocht op de rand van de zestien uithalen en schoot fraai binnen in de verre hoek. Een treffer die Chelsea op doelsaldo voorbij Liverpool en aan kop brengt op de ranglijst in de Premier League.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen