Heracles Almelo duwt tiental AZ in slotminuut verder in de zorgen

19 september 2021, 19:07   Bijgewerkt: 19 september 2021, 19:50

AZ is er zondag in Almelo niet in geslaagd de teleurstellende seizoenstart een goed vervolg te geven. De ploeg van coach Pascal Jansen leek door een zondagschot van Tijjani Reijners nog een punt over te houden, maar moesten toezien hoe Ray Vloet in de slotminuut uit een vrije trap alsnog de winnende maakte: 3-2. Bij AZ kreeg Jordy Clasie kort voor rust rood.

Na het teleurstellende gelijkspel tegen Randers FC moest AZ zich vandaag oprichten tegen Heracles. De Alkmaarders pakten slechts drie punten uit de eerste drie wedstrijden, en stonden daarmee op de zestiende plaats. Heracles kende zowaar een slechtere start, met slechts één behaald punt. Pascal Jansen besloot net als tegen Randers om Zakaria Aboukhlal op de bank te laten, terwijl bij Heracles Kaj Sierhuis zijn debuut mocht maken.

Hoewel AZ vanaf het eerste fluitsignaal de dominante ploeg was, kwam de eerste serieuze doelpoging op naam van de oud-Ajacied te staan. Uit een spelhervatting kwam hij dichtbij, maar na een latere afzwaaier van Mohamed Amissi duurde het lang voordat de Almeloërs een nieuwe doelpoging kregen. De Heraclieden kregen spaarzame countermogelijkheden, maar konden deze door nauwkeurige passing niet omzetten in een voorsprong. De bezoekers hadden ondertussen hetzelfde probleem, want hoewel de backs veel ruimte kregen voor een goede voorzet, kwamen deze passes nagenoeg niet aan. De beste kans in de beginfase kwam dan ook via een aanval door het centrum, maar Gudmundsson wist zijn actie niet om te zetten in een doelpunt.

Even later wist hij de actie van compagnon Vangelis-Pavlidis echter wel te promoveren tot een goal. De Griekse spits liep gemakkelijk door de Heracles-verdediging en kreeg de bal vervolgens met enig geluk bij Gudmundsson. De IJslander schoot de bal vervolgens perfect in de kruising, en bracht zijn ploeg na een minuut of twintig op voorsprong. Daarna lieten de Alkmaarders de teugels een beetje vieren, maar door hoog druk te zetten had Heracles de nodige moeite om überhaupt van eigen helft af te komen. Naarmate de eerste helft vorderde lukte dit meer en meer, mede door een zwak optreden van Fredrik Midtsjø, maar in de buurt van Peter Vindahl kwam de thuisploeg niet. Bij Heracles was echter de hele ploeg erg slordig, waardoor AZ ondanks weinig gecreëerde kansen gemakkelijk stand hield.

Frank Wormuth was echter niet gelukkig met het spel van zijn ploeg in de eerste helft, en liet dit dan ook blijken met een driedubbele wissel. Het spel golfde in de openingsfase van de tweede helft op en neer, al werd het al snel duidelijk dat Heracles met een man meer veruit de sterkste ploeg was. AZ speelde zich bovendien in de kaart door vaak gemakkelijk balverlies te lijden, en mocht zich gelukkig prijzen dat het vizier bij de Almeloërs niet op scherp stond. De kansenregen van de Heraclieden leek echter al snel te vervallen tot een miezerbui, maar de ploeg had door matige counters slechts weinig te duchten van AZ.

Opstellingen en beoordelingen*

Heracles Almelo: Janis Blaswich 6; Ruben Roosken 5 (46. Giacomo Quagliata 5,5), Mats Knoester 6, Marco Rente 6, Noah Fadiga 5; Luca de la Torre 5,5 (86. Lucas Schoofs -), Orestis Kiomourtzoglou 5; Mohamed Amissi 5 (46. Bilal Basacikoglu 5), Rai Vloet 6,5, Nikolai Laursen 4,5 (46. Delano Burgzorg 5,5); Kaj Sierhuis 7 (75. Ismail Azzaoui -).

AZ Alkmaar: Peter Vindahl 6,5; Owen Wijndal 5,5, Bruno Martins Indi 6, Timo Letschert 5 (86. Tijjani Reijnders -), Aslak Fonn Witry 5,5 (62. Yukinari Sugawara -); Fredrik Midtsjø 4,5, Jordy Clasie 6; Jesper Karlsson 5 (46. Zakaria Aboukhlal 5), Dani de Wit 4,5, Albert Gudmundsson 5,5 (86. Sam Beukema -), Vangelis Pavlidis 5 (69. Ernest Poku 5).

Man of the match: Kaj Sierhuis

*: Speler moet minimaal 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen