Go Ahead wint heuglijke IJsselderby waar álles in zat

19 september 2021, 14:14   Bijgewerkt: 19 september 2021, 16:24

Go Ahead Eagles heeft een geweldige editie van de IJsselderby gewonnen. Na enkele jaren keerde de derby eindelijk weer terug in de Eredivisie en door een treffer in het laatste kwartier van Giannes-Fivos Botos won het met 1-0. PEC Zwolle staat zodoende stijf onderaan met zowel nul punten als nul doelpunten na vijf Eredivisie-wedstrijden. Vooral over de randzaken zal nog wel even gesproken worden.

Na meer dan vier jaar was het in de Eredivisie eindelijk weer tijd voor de IJsselderby. Ditmaal was de derby tussen Go Ahead Eagles en PEC Zwolle eveneens een kelderkraker, want beide ploegen stonden voorafgaand aan de wedstrijd respectievelijk op de zestiende en achttiende plaats. Bij de Deventenaren was er voor het eerst een basisplaats voor oud-Barcelona-speler Marc Cardona, terwijl Art Langeler met twee nieuwe jeugdspelers poogde om van de hatelijke nul af te komen.

Uiteindelijk ontbrandde de wedstrijd niet door toedoen van de spelers, maar door de supporters. Rond het halfuur begonnen de PEC-supporters met het gooien van stoeltjes en vuurwerk, zowel op het veld als naar de Go Ahead-supporters. Na een korte onderbreking van vier minuten leek ook bij de thuisploeg het vuur aangewakkerd. De Deventenaren zochten in de duels vaak het randje op, en gingen daar bij tijd en wijle overheen. Ze drukten PEC ver naar achteren, creëerden een paar goede kansen, maar wisten desondanks niet door te drukken. Omdat de ploeg van Kees van Wonderen defensief goed stond, kwam PEC ondertussen slechts weinig over de middellijn.

Uiteindelijk kwam Go Ahead een klein kwartier voor tijd verdiend op voorsprong. Na een goede actie van invaller Ragnar Oratmangoen en goede passes in het strafschopgebied was Giannis Botos het eindstation. PEC Zwolle probeerde met een ultiem slotoffensief nog een gelijkmaker te forceren, en zette zelfs Sam Kersten in de spits, maar het mocht voor de bezoekers niet meer baten. Alsof de wedstrijd nog niet genoeg heugelijke momenten kende, sprongen tijdens de wedstrijd ook nog eens alle sproeiers aan op het veld, waardoor het spel voor de derde keer stillag. De Blauwvingers evenaren tegen haar eeuwige rivaal zo een negatief record: 0 uit 5, met bovendien geen doelpunten. Go Ahead sluit ondertussen aan bij de brede subtop.

Opstellingen en beoordelingen*

Go Ahead Eagles: Warner Hahn 6; Bas Kuipers 5,5, Joris Kramer 6, Gerrit Nauber 6,5, Mats Deijl 6; Luuk Brouwers 6, Philippe Rommens 6 (52. Giannis Botos 6,5), Boyd Lucassen 6; Ogechika Heil 6,5 (52. Ragnar Oratmangoen 6,5), Marc Cardona 5,5 (72. Isac Lidberg -), Martijn Berden 6 (52. Iñigo Córdoba 6).

PEC Zwolle: Kostas Lamprou 6; Yuta Nakayama 6, Siemen Voet 5,5, Sam Kersten 6 , Bram van Polen 6; Elikia Mbinga 4,5 (46. Dean Huiberts 5,5), Rico Strieder 5 (82. Ryan Koolwijk -), Thomas van den Belt 5 (82. Eliano Reijnders -); Chardi Landu 6, Slobodan Tedic 5,5 (74. Gervane Kastaneer -), Kenneth Paal 5 (46. Daishawn Redan).

Man of the match: Giannis Botos

*: Speler moet minimaal 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen