Bosz erkent ommezwaai: "Pas me aan aan spelers die ik heb"

19 september 2021, 10:38

Na een beroerde voorbereiding en start van de competitie, heeft Peter Bosz het juiste pad gevonden. Al drie wedstrijden op rij heeft het inmiddels gewonnen en daarin incasseerde het slechts één tegengoal. Even ter vergelijking: in de laatste drie oefenduels waren dat er tien. Bosz ging in gesprek met de NOS en erkent dat de focus momenteel heel erg ligt op het verdedigende aspect.

De Apeldoorner staat erom bekend dat hij groot voorstander is van attractief voetbal. Het bijkomstige gevolg is dan vaak dat zijn teams veel tegengoals incasseren. Bosz heeft zijn aanpak bij Lyon echter flink aangepast en hoopt daarmee van dat stempel af te komen. "Ik kijk juist heel erg naar de defensie. Ik pas me juist aan. Aan de spelers die ik heb. Zeker in het begin."

Daardoor is het volgens hem vrij logisch dat het in de beginperiode wat moeizaam liep bij de Franse topploeg. "Mijn aanpak kost tijd, dat weet Lyon. Daar hebben ze voor gekozen. De trainer en spelers lijken elkaar steeds beter te begrijpen. Het praten over systemen in achterhaald. Ik praat over spelprincipes, juist ook omdat binnen negentig minuten in het moderne voetbal verschillende systemen gespeeld moeten kunnen worden."

Lees ook: Bosz legt focus niet op Mbappé en wil 'teamreactie' tegen Messi

Bosz was voorheen actief in de Bundesliga voor Bayer Leverkusen en Borussia Dortmund, maar heeft nu dus voor de Franse competitie gekozen. Volgens hem is dat zeker geen stap achteruit. "Het Franse voetbal wordt onderschat, het is erg fysiek." Toch hoopt de oefenmeester ooit nog terug te keren in de Eredivisie. "Uiteindelijk wil ik terug naar Nederland. Wanneer weet ik nog niet. Elk jaar ontwikkel ik me verder als coach. En gelukkig maar, want zo hoort het."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen