Feyenoord
2 – 2
RKC Waalwijk

Gestopte Hiddink houdt slag om de arm: "Daar sta ik voor open"

Gestopte Hiddink houdt slag om de arm: "Daar sta ik voor open"

18 september 2021 – Guus Hiddink kondigde onlangs zijn afscheid als trainer aan, maar dat betekent niet dat we hem niet meer gaan zien in de voetballerij. De 74-jarige oefenmeester staat naar eigen zeggen namelijk nog steeds open voor nieuwe dingen. Daar gaat hij echter niet meer nadrukkelijk naar op zoek.

"Ik sta altijd open voor nieuwe uitdagingen", aldus Hiddink in gesprek met ESPN. "Maar het is niet zo dat ik de hele wereld ga bellen of ze ergens nog een plekje voor me hebben. Het stoppen werd in de pers breed uitgemeten en ik heb wereldwijd veel reacties gekregen. Ik heb altijd genoten van het werken met verschillende mensen. Mensen zeiden me dat ik nu moet gaan genieten, maar dat doe je sowieso in het voetbal."

Bij PSV kan men altijd blijven rekenen op de hulp van Hiddink. "Ik heb het prima naar mijn zin en doe van alles. Ik praat links en rechts met spelers en trainers. Zo af en toe laat ik m'n gezicht zien op de Herdgang of in het stadion, al was dat door corona lastig. Ik ga nog wel advies geven, mocht dat nodig zijn. Ik vind het leuk om te sparren met spelers, trainers en andere mensen bij de club. Dat zal ik dan ook blijven doen."

Hiddink was meest recent actief als bondscoach en technischn directeur van Curaçao. Hij was ook als bondscoach actief bij Nederland, Zuid-Korea, Australië, Rusland, Turkije en de beloften van China. In het clubvoetbal was Hiddink werkzaam bij De Graafschap, PSV, Fenerbahce, Valencia, Real Madrid, Real Betis, Chelsea, Anzji Machatsjkala en nogmaals Chelsea.

gerelateerd