Opnieuw rellen in Frankrijk, chaos tijdens derby Lens - Lille

18 september 2021, 19:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De supporters van RC Lens en Lille OSC hebben zich zaterdagavond van hun slechtste kant laten zien. Tijdens de verhitte derby besloten fans van de thuisploeg in de rust de confrontatie te zoeken met toeschouwers in het uitvak. Het is de tweede keer in korte tijd dat de Ligue 1 op deze manier in het nieuws komt.

Op beelden vanaf de tribunes is al te zien dat beide groepen elkaar opzoeken en dat fans van Lens zich vervolgens zelfs op het veld begeven. De toegesnelde stewards probeerden met man en macht de boel te sussen en slaagden daar uiteindelijk in. De supporters keerden terug naar hun eigen plek en met een half uur vertraging werd afgetrapt voor de tweede helft.

Eerder dit seizoen ontspoorde op zondag 22 augustus al de Zuidelijke derby tussen OGC Nice en Olympique Marseille. De supporters van de gastheer zochten daar de confrontatie met spelers van de bezoekers. De wedstrijd werd uiteindelijk gestaakt en niet meer hervat. Marseille weigerde verder te spelen en Nice moet drie thuiswedstrijden zonder publiek afwerken.

Bekijk ook: Chaos in Frankrijk: opnieuw veldbestorming tijdens derby

De wedstrijd tussen Lens en Lille eindigde na alle ongeregeldheden in een 1-0 overwinning voor de thuisploeg. In de 74e minuut verzorgde Przemys?aw Frankowski de enige treffer in het Stade Bollaert-Delelis. Even later werd een doelpunt van Wesley Saïd nog afgekeurd. Aan de zijde van Lille speelde Sven Botman de gehele wedstrijd mee.