Gefrustreerde Felix maakt teleurstelling Atlético compleet

Gefrustreerde Felix maakt teleurstelling Atlético compleet

18 september 2021 – Atlético Madrid heeft zaterdagmiddag voor de tweede keer dit seizoen puntverlies geleden. In eigen huis kwam de ploeg van Diego Simeone niet tot scoren tegen Athletic Bilbao. Daarmee lijkt het de koppositie zondag kwijt te gaan raken; in een onderling duel zullen Valencia en Real Madrid dan bepalen wie voorlopig alleen aan kop gaat.

Atlético kon zaterdag niet op volle oorlogssterkte aantreden, want middenvelders Koke en Thomas Lemar waren het Champions League-duel tegen FC Porto (0-0) niet ongeschonden uitgekomen. Zonder die twee had de formatie van Simeone het moeilijk. Het creëerde maar weinig kansen en ook sterkhouder Antoine Griezmann leek niet lekker in de wedstrijd te zitten.

Ook invallers als Luis Suárez en Joao Felix konden hun ploeg niet over het dode punt heentillen. Integendeel, laatstgenoemde benadeelde zijn ploeg in het laatste kwartier en zorgde ervoor dat er helemaal niets meer te halen viel. De Portugees kreeg geel na een elleboogstoot en uitte zijn woede vervolgens op de scheidsrechter. Die was daar niet van gediend en trok een tweede gele kaart; Atlético moest met tien man verder.

Met tien man kwam de ploeg al helemaal niet meer tot scoren en dus is het tweede puntverlies van Atlético dit seizoen feit. Los Rojiblancos deelden de koppositie met Real Madrid en Valencia, maar zijn nu slechts één punt uitgelopen op die ploegen. Morgen spelen Real en Valencia tegen elkaar, waarbij de winnaar van dat duel de koppositie dus volledig op kan eisen. 

gerelateerd